• BIST 9898.66
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bozüyük’ten Güneydoğu’da Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Destek

Bozüyük’ten Güneydoğu’da Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Destek
Bilecik'in Bozüyük ilçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bir kampanya ile Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek olunuyor.

Bilecik'in Bozüyük ilçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bir kampanya ile Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek olunuyor.

İlçenin değişik konumlardaki sorumlular tarafından güvenlik güçlerine ihtiyaç malzemeleri temin edilirken, öğrenciler tarafından da mektuplar yazıldı. Hazırlanan malzeme ve mektuplar kargo aracılığıyla Güneydoğu'daki güvenlik güçlerine gönderildi. Metristepe Kültür Merkezi'nde kampanyanın tanıtım toplantısı düzenlendi. Kampanyadaki asıl amacın Güneydoğu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine manevi destek olmak ve onların moral ve motivasyonlarını yükseltmek olduğu vurgulandı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kaymakam Köksal Şakalar, temmuz ayından bu tarafa bilindiği gibi Türkiye'nin Güneydoğusu'nda ve birçok ilinde terörle mücadele faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti. Şakalar, "Burada askerlerimiz, polislerimiz tüm birimlerimiz can siper hane vatanı savunmaktalar. Bozüyüklüler olarak, Bozüyük'ün değişik konumlarındaki sorumlular olarak oradaki askerlerimizle, polislerimizle fiilen bir arada olamasak da mekân olarak bir arada olamasak da ruhen, manen birlikte olduğumuzu göstermek adına kendimize göre küçük hazırlıklar yaptık. Biliyoruz devletimiz, bakanlığımız her şeye sahip her türlü imkânı var. Bizim yardımımıza ihtiyaçları yok ama biz sadece kalbimizin onlarla birlikte olduğunu göstermek adına belediyemiz, Garnizon Komutanlığımız, Jandarma Bölük Komutanlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir hazırlık yaptık. Burada öğrencilerimizin polis ağabeylerine, asker ağabeylerine, amcalarına yazdıkları mektupları hazırladık, göndereceğiz. Onun yanında ufak tefek ihtiyaç malzemesi olarak düşündüğümüz giyim malzemelerini de hazırladık. Sadece bir katkı olsun diye özellikle operasyonların devam ettiği Mardin Nusaybin'de, Şırnak'ta bulunan birliklere gönderme niyetindeyiz. Ayrıca Yüksekova'daki birliklerimize göndereceğiz. Bu söylediğim gibi bir ihtiyaçtan kaynaklanmıyor. Sadece bizim gönlümüzün, zihnimizin onlarla birlikte olduğunu göstermek için yapılan küçük bir yardımdır" dedi.

Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç ise, "Öncelikle başta silahlı kuvvetlerimiz, emniyetimiz, devletimiz, doğuda görev yapan bütün silahlı mücadele yapan personelimizin ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Biz onların hiçbir eksik ihtiyacı olduğunu değerlendirmiyoruz ve devletimiz sonuna kadar ihtiyaçlarımızı karşılıyor ama oradaki görev yapan arkadaşlarımızın polisimizin, askerimizin, vatandaşın arkasında olduğunu, vatandaşın desteğini aldığını biliyor olması onlara büyük bir manevi destek ve güç olmaktadır. Bu kapsamda da Bozüyük Belediyesi'nin ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Bozüyük halkının katkılarıyla yapılan yardımlar ihtiyaca nazaran değil ama oradakilere gittiği zaman mutlaka az önce söylediğim manevi desteği arkasında gördüğünü ifade etmesi açısından çok önemlidir. Bu kapsamda da yine bu organizeyi yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum inşallah amacına ulaşır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da, bu çalışma ile Güneydoğu'daki operasyonlara katılan güvenlik güçlerine manevi destek olmak istediklerini kaydetti. Başkan Bakıcı, "Sayın Kaymakamımızın önderliğinde Bozüyük'te bir birlik beraberlik göstergesi altında tüm askeri birliklerimizin, emniyet güçlerimizin özellikle maneviyatı orada hissetmelerini istedik. Televizyonlarda görüyoruz. Oradaki askerlerimizin ve gençlerimizin moral, motivasyonlarını yüksek tutabilmek düşüncesiyle beraber hareket ettik. Sonrasında Sayın Kaymakamımız "Bunu bütün Bozüyük'te değişik konumlarda görev alan tüm sorumlularla birlikte yapalım" dedi. Milli Eğitimimizden çok güzel mektuplar var. Şunu düşündük o askerimiz çayını içerken o mektubu okuduğunda kendini hakikaten yalnız hissetmediğini Bozüyük halkı da bize destek oluyor düşüncesini hissetsin. Tek amacımız birlik ve beraberliğin her noktada olduğunu göstermek amacıyla böyle güzel bir oluşum oldu. Kaymakamımıza bizlere böyle bir destek olduğu için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can da, orada yalnız olmadıklarını hissettirmek istediklerini onlara, onların ailelerine ve onların emanetlerine sahip çıktıklarını anlattı.

İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner ise, emniyet teşkilatı olarak Güneydoğu'da görev yapan güvenlik güçlerinin manevi olarak her zaman yanlarında olduklarını belirterek, görevlerinde kolaylıklar diledi.

Bozüyük’ten Güneydoğu’da Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Destek

Bozüyük’ten Güneydoğu’da Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Destek

Bozüyük’ten Güneydoğu’da Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Destek

Bozüyük’ten Güneydoğu’da Görev Yapan Güvenlik Güçlerine Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim