• BIST 9879.45
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bozüyük’te Tatil Zili Çaldı

Bozüyük’te Tatil Zili Çaldı
Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılı ilk döneminin tamamlanması ile birlikte toplam 13 bin 690 öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl...

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde 2015-2016 eğitim öğretim yılı ilk döneminin tamamlanması ile birlikte toplam 13 bin 690 öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl tatiline çıktı.

İlçe genelinde bin 114 okul öncesi, 4 bin 178 ilkokul, 4 bin 101 ortaokul ve 4 bin 297 lise öğrencisi karne aldı. İkinci dönemin 8 Şubat tarihinde başlayacağı belirtildi. Düzenlenen törenle başarılı öğrencilere hem karne hem de bisikletleri dağıtıldı. Eğitim öğretim yılı ilk döneminin sona ermesiyle birlikte Bozüyük Kumral Abdal Anadolu Lisesi spor salonunda karne töreni düzenlendi. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Bozüyük'ün bir eğitim kenti olduğunu belirten sözlerini aktardı. Gümüş, "Bozüyük'ün bütün eğitim kademelerinde okullaşma oranı yüzde 100'dür. Sınıf ortalamalarımızda en kalabalık sınıflarımız anaokulunda 26, diğer okullarda ise 20-22 civarındadır. Şükürler olsun ki bu yapılanlar Ankara'dan bile gözükmüş. Son 22 günde 3 yeni eğitim kurumu açtık. Donatımlarında son aşamaya geldik. Bozüyük eğitimde çok şanslı bir ilçe ve öyle olmaya da devam edecek. Tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyor, bol bol kitap okuma tavsiyesinde bulunarak iyi tatiller diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise, öğrencilerin başarısı için belediye olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini kaydetti. İmam hatip okullarının şu an geldikleri noktaya değinen Bakıcı, Sayın Cumhurbaşkanı'na geçmişte muhtar bile olamaz denildiğini de hatırlatarak, çalışıp başarılı olunduğunda Türkiye'deki en üst makamlarda yer alınabileceğini anlattı. Bakıcı, öğrencilere, yarıyıl tatilini en iyi şekilde geçirmeleri tavsiyesinde de bulundu.

Kaymakam Köksal Şakalar da, "Karneler sadece bir dönemin başarı değerlendirmesini gösterirler. Ortaokul ve liselerde başarılı olamayan öğrenciler üniversitelerde çok daha başarılı olabilirler. Başarı tek ölçü değildir. Benim size söylemek istediğim öğretmenlerinizin, ana babalarınızın, büyüklerinizin sizlere öğrettiği gibi gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü çok iyi öğrenmenizdir. Bol bol dinlenin ve özellikle bol bol kitap okuyun. Bizim yazarlarımız dışında yabancı yazarların kitaplarını da okuyun. Hepinize mutlu ve huzur bir tatil ile birlikte başarılı bir gelecek diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttükleri "sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı" kapsamında başarılı öğrencilere bisikletleri dağıtıldı. Karne ve bisikletlerin dağıtılmasıyla tören sona erdi.

Bozüyük’te Tatil Zili Çaldı

Bozüyük’te Tatil Zili Çaldı

Bozüyük’te Tatil Zili Çaldı

Bozüyük’te Tatil Zili Çaldı

Bozüyük’te Tatil Zili Çaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim