• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Boztepe’nin cazibesi artıyor

Boztepe’nin cazibesi artıyor
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tatilci ve turistlerin ziyaretçi akınına uğradığı 530 rakımlı Boztepe'nin yapılacak macera parkı...

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tatilci ve turistlerin ziyaretçi akınına uğradığı 530 rakımlı Boztepe'nin yapılacak macera parkı ile cazibesinin artırılacağını açıkladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezindeki Atatürk Parkı ile 530 rakımlı Boztepe arasında kurulan teleferik hattı ile yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğradığı Boztepe'ye macera parkı ile bongalov evler yapılması için proje hazırlandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fransa, Almanya ve ABD gibi birçok ülkenin yanı sıra Türkiye'de de bazı illerde, bol adrenalin ve eğlenceli zaman geçirmek için tercih edilen macera parkının, Ordu'ya da kurulması için hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

Doğa korunacak, ağaçlar aktif hale gelecek

Tatilci ve turistlerin teleferikle kolaylıkla ulaştığı Boztepe'ye kurulacak macera parkı ile kentin daha cazibeli hale geleceğini vurgulayan Enver Yılmaz, şöyle dedi: "Boztepe'ye uygulayacağımız peyzaj projesi içerisinde, farklı bir aktivasyon olsun diye, ağaçları da hem aktif hale getirmek hem de koruma anlamında macera park adı altında proje çalışması başlattık. Bir yabancı işletmecinin yapmak suretiyle devreye koyacağı projeden, çocuklarımız ve gençlerimiz, tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hizmet alabilecek. Boztepe özel orman alanı, burayı şahıslardan satın almak suretiyle Büyükşehir mülkiyetine geçirmiştik. Burada bulunan ağaçlarda Orman Bölge Genel Müdürlüğü tarafından tescilli. Hazırladığımız ve ihale aşamasına gelen, ağaçların üzerinde doğal dokuyu koruyan macera parkı projemizle, buradaki ağaçları da aktif hale getireceğiz."

Her yaşa uygun macera Parkı

Boztepe Projesi kapsamında macera parkının yanı sıra, tatilci ve turistlerin yararlanabileceği özel donanımlı 50 bongalov ev yapacaklarını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, şunları söyledi: "Boztepe misyonuna uygun bir şekilde burayı Türkiye'nin turizm ve cazibe merkezi haline getireceğiz. Özellikle hafta sonları Boztepe yoğun olarak ziyaret edilen en gözde turistik yerlerimizden bir tanesi. Macera parkında, küçük çocuklar için ağ parkuru, yetişkinler için ise ip parkuru gibi her yaş grubuna hitap eden farklı macera dolu aktiviteler yer alacak. Zipline ile ağaçtan ağaca kanatsız uçarak, ağaçlar üzerinde dolaşarak zaman geçirmek mümkün olacak. Şehir manzarası eşliğinde bol adrenalin yaşanacak olan Boztepe, teleferiği ve yamaç paraşütüyle artık daha rağbet görecek. Parkta, doğaya ve ağaç gövdelerine zarar vermeden kullanıma uygun ağaçlar üzerine, sabit direkler yada çelik konstrüksiyonlara platform sabitlenecek. İçinde tırmanma duvarı, atlama platformu, zipline gibi aktiviteler yer alacak."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim