• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Mevlana’yı Andı

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Mevlana’yı Andı
Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslatının 742. yıl dönümü münasebetiyle Şeb-i Arus anma programı...

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin vuslatının 742. yıl dönümü münasebetiyle Şeb-i Arus anma programı düzenlendi.

Bozok Üniversitesiz Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen program Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Özköse, Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Fakülte Dekanları, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, daire müdürleri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kur-an'ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan anma programının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey yaptı. Mevlanalar, Yunuslar, Ahmet Yeseviler'in kültürümüzde bizim için vazgeçilmez değerler olduğunu belirten Prof. Dr. Karacabey , "Anadolu'nun İslamlaşmasın da ve İslam ahlakının toplumun benliğine, özüne yerleşmesinde çok önemli olan bu şahsiyetlerin bilgi, irfan, ilham kaynağı hepsi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'dır. Söze başlarken bu insanları, bu yüce şahsiyetleri bize örnek kılan Allah'a hamd ve bu şahsiyetlere örnek olan Hz. Muhammet Mustafa'ya salat ve selamla başlamak icap eder. Geçmişte yaşayıp günümüz toplumuna örnek olan bütün şahsiyetlerin örnek modeli Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'dır. Öncelikle onu doğru anlamak, onu örnek almak, onun ahlakını benimsemek ve onun ahlakı ile yaşamak bizim açımızdan çok önemlidir. Mevlana'da bize onu tanıtan, onun ahlakından modeller sunan şahsiyetlerden biridir " dedi.

Daha sonra Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yılmaz "Mevlana'dan Günümüze Mesajlar" konulu konferans verdi. Prof. Dr. Yılmaz, Mevlana Celaleddin-i Rumi şarkın ve İslam'ın hatta bütün dünya düşünce aleminin en büyük simalarından biridir. Ölümü üzerinden 742 yıl geçmesine rağmen bugün bile hala sesi duyulmaya devam eden ender şahsiyetler varsa bunlardan birisi de Mevlana'dır" diye konuştu.

Mevlana'nın ırkı, dili ve dini, cinsiyeti farklı kişileri kendi çatısı altında buluşturmayı, birleştirmeyi ve kaynaştırmayı başarmış söz ve eylemiyle kardeşlik duygularının pekişmesine yön vermiş biri olduğunun vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, "Mevlana'nın söylemlerine bugün dahi sadece İslam âleminin değil, tüm insanlığın ihtiyacı olduğu kanaatindeyiz. Mevlana'nın eserlerini dünya milletleri kendi dillerine çevirip okusalar, dünyada kötülük, harp, kin, nefret diye bir şey kalmazdı" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından Tasavvuf Musikisi Dinletisi ve Sema gösterisi yapıldı.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Özköse, Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı Şemsi Yılmaz Susamış'a günün anısına plaket takdim ederken Hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından dernek üyelerine gönderilen çeşitli hediyeler takdim edildi.

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Mevlana’yı Andı

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Mevlana’yı Andı

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Mevlana’yı Andı

Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Mevlana’yı Andı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim