• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bozok Teknopark Paydaşları Kaynaşma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Bozok Teknopark Paydaşları Kaynaşma Yemeğinde Bir Araya Geldi
Bozok Üniversitesi bünyesinde yer alan Bozok Teknopark yönetim kurulu, firma yetkilileri ve çalışanları kaynaşma toplantısında bir araya geldi.

Bozok Üniversitesi bünyesinde yer alan Bozok Teknopark yönetim kurulu, firma yetkilileri ve çalışanları kaynaşma toplantısında bir araya geldi.

Bozok Üniversitesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan İkitemur, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacame, Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılınçaslan, ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı, Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Orhan Hazer, Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, firma yetkilileri, Ar-Ge personelleri ve teknopark çalışanları katıldı.

Bozok Teknopark paydaşları olarak birlikteliği daha da pekiştirmek adına böyle bir toplantı tertip ettiklerini dile getiren Bozok Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Orhan Hazer, Teknopark ailesinin daha verimli bir şekilde gelişerek üniversite ile birlikte şehri sürükleme noktasında önemli adımlar atacaklarını söyledi.

Vali Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan İkitemur, inovasyona ve bilimsel anlamda üretime katkı sağlamayı amaç edinen sanayici ile işbirliği içerisinde olan Bozok Teknopark'ın bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali İkitemur, "Teknopark çok iyi dizayn edilmiş ve maliyetleri çok düşük ofislerin bir araya gelmiş olduğu bir yapı kesinlikle değil. Orada ülkeye katma değer sağlayacak bir takım yatırımların yapılması gerekiyor. Bilginin raflarda durması değil o bilgilerin mühendislik anlamında, inovasyon anlamında dönüşüme uğrayıp sanayi ya da teknolojik bir ürüne dönüşmüş olması gerekiyor. Bu anlamda hepimiz Yozgat ve ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir çabanın mimarları olmak durumundayız" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Kılınçaslan firmalar ve kurumlar arası sinerji ve işbirliği fırsatlarını arttırmak, nitelikli kişilere iş ve girişimcilik imkanları sağlamak açısından Teknoparklara ihtiyaç duyulduğuna vurgu yaparak Yozgat'ın bölgesel ve ekonomik kalkınmasında Bozok Teknopark'ın önemine değindi.

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kamil Taşcı Yozgat'ın Türkiye'nin gelişmişlik seviyesinde 60. sıralarında yer alan bir kent olduğuna vurgu yaparak bu seviyelerde olmasının temelinde Yozgat'ın potansiyelinin olmaması değil algıdan kaynaklandığını ifade ederek, "Bozok Teknopark'ın Yozgat'ın kalkınmasında temel itici gücü olacaktır. Üniversite ile birlikte teknopark Yozgat'ın kalkınması için önemli bir şanstır" diye konuştu.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'de, yaşarken bir şeyler üretebiliyorsak bizden sonra gelecek kuşaklara iyi bir şeyler bırakabiliyorsak yaşamın anlamlı kılınabileceğini vurgulayarak, "Bu anlamda birlikte olmamız, birlikte düşünmemiz ve üretmemiz oldukça önemlidir. Şehrimizin kalkınmasının yanı sıra Üniversite ve araştırma merkezlerindeki akademik bilgi ve araştırma potansiyelinin teknolojik ürünlere dönüştürülüp ticarileştirilmesi adına Teknopark'ın önemli bir katma değer olduğu fikrindeyim. İnşallah ülkemiz ve şehrimiz için birlikte hareket ederek önemli gelişmelere imza atarız" ifadelerini kullandı.

Toplantı karşılıklı fikir ve önerilerin dinlemesinin ardından son buldu.

Bozok Teknopark Paydaşları Kaynaşma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Bozok Teknopark Paydaşları Kaynaşma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Bozok Teknopark Paydaşları Kaynaşma Yemeğinde Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim