• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Bozdağ Tatilcilerin Akınına Uğradı

Bozdağ Tatilcilerin Akınına Uğradı
Son günlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışıyla beyaza bürün Ödemiş'teki Bozdağ, yarıyıl tatilini fırsat bilen ailelerin ve dağcıların akınına...

Son günlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışıyla beyaza bürün Ödemiş'teki Bozdağ, yarıyıl tatilini fırsat bilen ailelerin ve dağcıların akınına uğradı.

Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, İzmir ve ilçelerinde de etkili oldu. Son yağışlarla birlikte Ödemiş'teki Bozdağ'da beyaza büründü. Yarıyıl tatilini fırsat bilen vatandaşlarda soluğu bölgede aldı. Vatandaşlar, kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Bölge dağcılık kulübü üyelerininde akınına uğradı. Farklı il ve ilçelerden gelen sporcular, dağda bir etkinlik yaparak keyifli dakikalar geçirdi.

İzmirli dağcılardan Selahattin Çerikli, yaşanan kalabalıkla Bozdağ esnafının yüzünün güldüğünü söyledi. Geçmiş yıllardan ders alınması gerektiğini ifade eden Çerikli, "Bozdağ'ın bu kadar kalabalık olmasına üç yıldır kapalı olan kayak tesislerinin, bu Pazar faaliyete geçmesi de etkili oldu. Özlem duyan kartopunu, kayak yapmak isteyen kayağını, dağcılar faaliyetlerini yaptı. Bir çoğu sucuk ekmeğini yedi doğanın tadını çıkardı. Bozdağ esnafının yüzü güldü. Her şey güzel de Bozdağ bu kalabalığı ağırlayacak kadar hazır mı? Yollar, emniyet, güvenlik, sağlık, alanında yeteri kadar önlemler alınmış mı? İki yıldır dağ kazaları oluyor. Herhangi bir kaza olasılığına karşı hafta sonları, ekip bulunuyor mu? Geçmiş yıllardan ders alınarak Bozdağ'a gelecek dağcılık kulüpler bilinçli mi? Bozdağ'a çıkan araçların kar lastiği ve zincirine bakılıyor mu? İnsanoğlu doğayı kendine değil, kendi doğaya ayak uydurmalı. Doğada hangi faaliyeti yapıyorsak yapalım, önce emniyet önleminin alınması gerektiğini unutmayalım. Kazasız belasız bir kış dönemi diliyorum" diye konuştu.

Bozdağ Tatilcilerin Akınına Uğradı

Bozdağ Tatilcilerin Akınına Uğradı

Bozdağ Tatilcilerin Akınına Uğradı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim