• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Bosch Türkiye Ve Ortadoğu Başkanı, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Bosch Türkiye Ve Ortadoğu Başkanı, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Girişimcilik Kulüp'ü işbirliği ile hazırlanan daha önce de öğrencilerle iş dünyasının önemli...

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Girişimcilik Kulüp'ü işbirliği ile hazırlanan daha önce de öğrencilerle iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan "Business Talk" adlı söyleşi bu kez Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young'u ağırladı.

İş dünyasının önemli isimlerinin, deneyimlerini öğrencilerle paylaşma imkanını bulduğu söyleşi İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Fatma Altınbaş Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği söyleşi, Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkın'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Deneyimlerini ve kariyer sırlarını öğrencilerle paylaşan Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, "Bugünkü gençler aslında mezuniyetten sonra ortalama 40 yıllık bir yolculuğa çıkacaklar. Onlarla, benim de şu ana kadar geçtiğim yolların önemli kilometre taşlarını ve deneyimlerimi paylaşmak için buradayım" dedi.

Öğrencilere özellikle değişen ve gelişen dünyada değişime açık olmalarını tavsiye eden Steven Young, "Mezun olduktan sonra 40 yıllık bir iş hayatına atılacak olan öğrencilerimizin değişen dünyada esnek olmaları, büyük düşünmeleri, her türlü yeniliğe ve değişime açık olmaları gerekiyor. Ancak bunlar sayesinde belirledikleri hedefin kademelerini hızlı bir şekilde tırmanabilirler ve yaptıkları işten keyif alabilirler" şeklinde konuştu.

"STAJ YAPMALARI VE SOSYAL FAALİYETLERDE BULUNMALARI ŞART"

Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin girişimcilik konusuna teorik olarak çok iyi bir şekilde hakim olduklarını, bu teorik bilgilerini de birinci sınıftan itibaren staj yaparak pekiştirmeleri önerisinde bulunan Young, " Öğrencilerimiz üniversite okurken kesinlikle staj yapmalılar ve teorik bilgilerini güçlendirmeliler. Bunun yanısıra kulüplerde ve sosyal faaliyetlerde faal olarak yer almalılar. Bunların ikisi de çok önemli. Diğer bir konu ise üniversitedeyken sağlam bir network oluşturmaları ki 5-10 yıl sonra iş hayatında birbirleriyle karşılaşacaklar. Resmin tümünü görmeleri için bunların hepsi gerekli olan konular" dedi.

Söyleşide öğrencilerin sorularını ve merak ettikleri konuları yanıtlayan Steven Young, İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan tarafından katılımından ötürü plaket takdim edildi. Bütün üniversite öğrencilerine gerek okul hayatlarında gerekse iş hayatlarında başarılar dileyen Young, aynı zamanda İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'ne bu etkinliklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Bosch Türkiye Ve Ortadoğu Başkanı, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Bosch Türkiye Ve Ortadoğu Başkanı, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Bosch Türkiye Ve Ortadoğu Başkanı, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim