• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Bombacının Abdulbaki Sömer Olduğu Kesinleşti

Bombacının Abdulbaki Sömer Olduğu Kesinleşti
Ankara'yı kana bulayan teröristin Türkiye'ye girerken kimliğini Salih Neccar olarak beyan eden Van doğumlu Abdulbaki Sömer olduğu ortaya çıktı. Saldırgana eylem talimatı da Kandil'den gelmiş.

Ankara bombacısının kimliğiyle ilgili, DNA örenğiyle son buldu. Saldırıyı üstlenen PKK'nın uzantısı TAK'ın ismini açıkladığı Abdulbaki Sömer'in babasından alınan DNA örneği ile teröriste ait ceset parçalarının eşleştiği tespit edildi.

Baba Musa Sömer, Salih Neccar adıyla servis edilen fotoğraftaki kişinin de kendi oğlu Abdulbaki Sömer olduğunu belirtmişti.

SALDIRININ TALİMATI KANDİL'DEN

Savcılığın, şüphelilerin tutuklama istemli sevk yazısına göre ise, saldırgana eylem talimatını PKK'nın dağ kadrosundaki isimler verdi.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 14'Ü TUTUKLANDI

Ankara'da 17 Şubat'ta 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı nedeniyle gözaltına alınan 21 kişiden 14'ü tutuklanırken, 7'si serbest bırakıldı. Savcılığın tutuklama talebinde saldırının çekirdek kadrosunu oluşturan 8 PKK üyesi teröriste 28'er kez "nitelikli kasten öldürme", 1'er kez de "devletin birliğini bozmak" suçlaması yöneltildi.

Her iki suçlamanın da cezası ağırlaştırılmış müebbet. Çekirdek kadrodaki 8 şüpheli hakkında, 29'ar kez ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açılacak.

8 ŞÜPHELİ İÇİN BİN 620 YIL İSTENECEK

8 şüpheli, 81 yaralı için 81 kez "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan bin 620 yıla kadar hapis istemiyle de yargılanacak.

Tutuklama kararında, saldırıda kullanılan aracı İzmir'deki rent a car firmasından sahte kimlikle kiralayıp PKK mensuplarına satan dolandırıcılık çetesi mensuplarına ise "silahlı terör örgütüne yardım etme", "dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlamaları yöneltildi. Çete üyelerine ise 27 yıla kadar hapis istenecek.

KATLİAMCI SÖMER

Merasim Sokak'taki kanlı saldırının ardından bulunan parmak izinden saldırganın Suriye nüfusuna kayıtlı Salih Neccar olduğu belirtildi. Saldırıyı üstlenen TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri), önce bombacının Abdulbaki Sömer olduğunu açıkladı. Sonra bu kişinin, Van doğumlu, Zınar Raperin kod adlı Abdulbaki Sömer olduğu ortaya çıktı.

BABADAN ALINAN DNA ÖRNEĞİ EŞLEŞTİ

Sömer'in babası Musa Sömer, Van'dan Ankara'ya götürülerek DNA örneği (kan) alındı. Adli Tıp'ta önceki gün yapılan inceleme sonucunda, Sömer'in babasından alınan DNA örnekleriyle teröriste ait ceset parçalarının eşleştiği tespit edildi.

SURİYE'DEN GİRERKEN İSMİNİN SALİH NECCAR OLDUĞUNU BEYAN ETTİ

Savcılık kaynakları, Sömer'in Suriye'den Türkiye'ye girerken kimliğini Salih Neccar olarak beyan ettiğini ve bu isimle kaydının yapılarak parmak izinin alındığını belirtti.

16 yaşında terör örgütü PKK'ya katılan Sömer'in Suriye'de bir süre YPG saflarında savaştıktan sonra takipten kurtulmak için 'mülteci' kılığında Türkiye'ye giriş yaptığı ifade edildi.

2 TERÖRİST, SALDIRIDAN ÖNCE ANKARA OTOGARI'NDA

Abdülbaki Sömer'in 17 Şubat'taki bombalı saldırı öncesi Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, Kutbettin Onur tarafından karşılandığı görüntü ortaya çıktı. Sömer'in intihar saldırısından 42 gün önce Ankara'ya geldiği belirlendi.

KATLİAM NASIL GERÇEKLEŞTİ, TALİMAT KİMDEN?

Habertürk, savcılığın, şüphelilerin tutuklama istemli sevk yazısına ulaştı. Saldırgana eylem talimatını veren PKK'nın dağ kadrosundaki isimlere de yer verilen sevk yazısına göre katliam şöyle gerçekleşti:

"Şüphelilerden Metin A., eylemde kullanılan lüks aracı temin ederek, örgütten aldığı talimatla Lice kırsalına götürdü. Örgütün Lice sorumlusu Erhan (Por Sipi-Ak Saçlı) kod adlı İshak Ö.'den aldığı talimat doğrultusunda aracı Ankara'da Kutbettin O.'ya teslim etti.

Daha sonra şüpheli Kutbettin O. diğer şüpheliler Hüseyin K. ve Hayrettin T. vasıtasıyla kırsal alana götürülüp bombalama eylemi talimatını veren firari şüpheliler Baran kod adlı Mehmet D., Erhan kod adlı İshak Ö., Hoca ve Şirin kod adlı kişilerle tanıştırıldı."

BOMBA DÜZENEĞİNİ ŞANTİYEDE HAZIRLADILAR

"Dağ kadrosunun sorumluları ve firari durumda olan bu 4 terör örgütü sorumlusu, kırsalda tanıştırıldıkları Kutbettin O.'ya, 'Ankara'ya bir kişi göndereceklerini ve bu şahsın 15-20 gün kadar kendisinin çalıştığı şantiyede kalacağını' söyledi.

Kubbettin O., talimatı aldıktan sonra Ankara'ya döndü. Kendisini Gaziantep Göç İdaresi'ne Salih Neccar olarak beyan eden Abdulbaki Sömer de bir süre sonra Ankara'ya gelip Kutbettin O. ile irtibat kurdu ve onun çalıştığı şantiyede kalmaya başladı.

Örgütün talimatını alan diğer şüpheliler Ahmet K. ve Muharrem C. de bomba yapımında kullanılan malzemeleri temin ederek birkaç parti halinde Kutbettin O.'nun çalıştığı şantiyeye getirdi. Saldırgan Sömer de şantiyede bomba ve düzeneğini hazırlayarak araca yerleştirdi ve intihar eylemini gerçekleştirdi."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim