• BIST 9908.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Bolu Ordulular Derneği’nden Hamsi Balık Festivali

Bolu Ordulular Derneği’nden Hamsi Balık Festivali
Bolu Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Gölcük Tabiat Parkı'nda Hamsi Balık Festivali düzenlendi.

Bolu Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Gölcük Tabiat Parkı'nda Hamsi Balık Festivali düzenlendi. Festivalde bir buçuk ton hamsi balık tüketildi.

Bolu Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği Hamsi Balık Festivali'ne Bolu Valisi Aydın Baruş, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir buçuk ton hamsi ve Karadeniz bölgesine özel karalahana çorbası ikramının yapıldığı festivalde soğuğa ve rüzgara aldırış etmeyen vatandaşlar Gölcük Milli Parkında uzun kuyruklar oluşturdu. Dev kazanlarda ve ızgaralarda pişirilen hamsi balığın tadına bakmak isteyen vatandaşlar dakikalarca balıkların pişmesini bekledi. Kurulan standın başına geçen Bolu Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cavit Demir, vatandaşlara hamsi ikramında bulundu.

Festivallerin birlik beraberlik duygularını güçlendirdiğine ifade eden Bolu Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cavit Demir, "Bu kadar güzel bir şehirde yaşamak herkese nasip olmaz, herkese kısmet olmaz. Bu güzelliği tüm insanlarımız da görmesini arzu ettik. Bolulu iş adamlarını, Bolu'da yaşayan insanları Ordu'ya götürelim, Ordu'da yaşayanları da Bolu'ya getirelim istemiştik. Bir yaz mevsiminde bu projeyi de hayata geçirelim istiyoruz. Boztepe'yi görelim, Gölcük'ü gösterelim. Biz niyetimiz bu güzellikleri tüm insanlara göstermek. Hamsi festivalimize katılan tüm misafirlerimize de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Bolu'nun kalbi Gölcük'te böyle bir festival yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bir araya gelmek, kaynaşmak, sevinçleri paylaşmakla çoğalıyor ve bunu sağladığı için Karadenizlileri kutluyoruz. Şunu söylemem gerekir ki gerçekten yerinde duramayan enerjik dinamik insanlar. Onların bu dinamizmi de hayata renk katıyor aynı zamanda ekonomiyi de güçlendiriyor" şeklinde konuştu.

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun da, "Hamsi Festivaline sadece Bolu'dan değil Bolu dışından da katılan pek çok hemşerimiz var. Gölcük sadece Bolu'nun ve Türkiye'nin değil dünyanın gözbebeği olan noktalardan birisi. Böyle bir yerde bir birliktelik ortaya konulması, memleketin ihtiyacı olan birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha vurguladı" dedi.

Son olarak söz alan Bolu Valisi Aydın Baruş, "Bu birlik beraberliğin devam etmesini ve aramıza nifak sokmak isteyenlere hiçbir zaman fırsat vermemelerini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gölcük Milli Parkında düzenlenen Hamsi Balık Festivaline akın eden yüzlerce kişi Karadeniz bölgesine özel lezzetlerin tadına bakarken, festival alanında çalan Karadeniz müzikleri ile de yerinde duramadı.

Bolu Ordulular Derneği’nden Hamsi Balık Festivali

Bolu Ordulular Derneği’nden Hamsi Balık Festivali

Bolu Ordulular Derneği’nden Hamsi Balık Festivali

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim