• BIST 10285.32
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 30 °C

Bölgede Yaşanan Terör Olayları MŞÜ’yü Etkilemedi

Bölgede Yaşanan Terör Olayları MŞÜ’yü Etkilemedi
Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bölgede yaşanan çatışma ortamının üniversiteyi olumsuz yönde etkilemediğini...

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, bölgede yaşanan çatışma ortamının üniversiteyi olumsuz yönde etkilemediğini belirterek, "Tüm bu çatışma ortamı içerisinde aslında bir sessiz devrim gibi üniversitelerde büyük yatırımlar yapıldı" dedi.

Ülke genelinde çok üzücü ve derinden yaralayan terör olaylarının yaşandığını belirten Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, üniversitede sessiz bir devrim yapıldığını söyledi. Bu olaylarda yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dilediğinde bulunan Rektör Polat, "Tüm bu çatışma ortamı içerisinde aslında bir sesiz devrim gibi üniversitelerde büyük yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam etti. Başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin en büyük kongre merkezimizi yaptık ve kısa sürede açılışını gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz için hoşça vakit geçirebilecekleri çok sayıda mesire alanlar yaptık. Bizim burada en büyük sevincimiz ve tesellimiz, Muş Alparslan Üniversitesi'nde bu dönemde bizleri üzecek; şehrimizi, halkımızı üzecek bugüne kadar herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı. Tabiri caizse Muş Alparslan Üniversitesi ve Muş şehri, bölgedeki bir güven adası biçiminde öne çıktı. Öğrencilerimiz genel olarak kendi derslerine yoğunlaştılar. İşlerine güçlerine baktılar, yaşanan bu tür hadiselerin içerisine girmediler. Buranın bir huzur yuvası haline gelmesinden en büyük katkıyı öğrencilerimiz sundu" dedi.

Terör olayları nedeniyle bölge üniversitelerinin yaşadığı sıkıntılara değinen Rektör Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu Diyarbakır'da yaşadık, Şırnak'ta yaşadık, Mardin'de yaşadık, Şırnak'ta öğretime bir süre ara verildi. Tabi ki bunlar hem oradaki halkı üzen hadiselerdir hem yükseköğretimde görev yapan ve yükseköğretim camiasını üzen hadiselerdir. Bu açıdan baktığımız zaman Muş Alparslan Üniversitesi hakikaten çok farklı bir yerde duruyor. Ciddi hiçbir hadise ile karşılaşmadı. Hiçbir olay yaşamadık. Tam aksine burada herkes eğitim ve öğretimin daha huzurlu, daha güvenli bir şekilde yürümesi için gayret gösterdi. Ben bu anlamda öğrenci velilerimizin öğrencilerini Muş Alparslan Üniversitesi'ne yönlendirmesini çok arzu ederim. Belki Doğu Anadolu'daki en güvenli şehirlerinden bir tanesi Muş'tur. Dolaysıyla bu şehirde eğitim ve öğretim almalarını, öğrencilerimiz ve velilerimiz açısından önemli olduğunu düşünüyorum, onları bekliyoruz."

"YENİ AÇILAN ÜNİVERSİTELERİN GELİŞİMİNDE MŞÜ EN İYİ ÖRNEKTİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni açılan üniversitelerle ilgili tüm söylemlerinin haklı olduğunu ve desteklediklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Polat, "Türkiye'de üniversiteler yeni kuruldu, şimdi yeni kurulan yerler tatbiki bir takım sorunlara sahiptir. Öncelikle fiziki sorunları hal etmemiz gerekiyor, daha sonra niteliksel sorunlarla buluşabiliriz. Cumhurbaşkanımız ya da diğer devlet büyükleri bu konuda açıklama yaptığı zaman hemen şöyle bir ifade ile muhalefette bulunuluyor. "Yani bu kadar üniversite açtınız, ama nitelik." Şimdi nitelik bugünden yarına hemen bir günde olacak bir şey değil. Çünkü bir süreç istiyor, ama öncelikle fiziki mekanlar konusunda gerekli yatırımları yaparsanız nitelikte yavaş yavaş arkadan gelecek bir olgudur, bir süreçtir. Bunu en iyi MŞÜ'de görüyorum. Bu yıl öğretim görevlisi sayımız 103 kişiye ulaştı, hâlbuki bundan 5 yıl öncesine kadar Doğu Anadolu Bölgesi'nde yeni açılmış bir üniversitede bu bir hayaldi. Belki 15-20 öğretim görevlisi bulduğumuz zaman bunun çok büyük bir başarı olarak lanse ederiz, ama biz şimdi 100 öğretim görevlisi olarak bir başarı görüyoruz" şeklinde konuştu.

Bölgede Yaşanan Terör Olayları MŞÜ’yü Etkilemedi

Bölgede Yaşanan Terör Olayları MŞÜ’yü Etkilemedi

Bölgede Yaşanan Terör Olayları MŞÜ’yü Etkilemedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim