• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Bölge Milletvekilleri Kalkınma Bakanı Yılmaz İle Görüştü

Bölge Milletvekilleri Kalkınma Bakanı Yılmaz İle Görüştü
AK Parti Doğu Anadolu Bölge Milletvekilleri, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek bölgenin kalkınması için yapılabilecekleri masaya yatırdılar.

AK Parti Doğu Anadolu Bölge Milletvekilleri, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek bölgenin kalkınması için yapılabilecekleri masaya yatırdılar.

AK Parti Bölge Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, Orhan Atalay ve Nurettin Aras özellikle DAP Bölge Başkanlığı'nın bölgede yaptıkları ve yapabilecekleri masaya yatırarak bölgenin kalkınabilmesi için istişarelerde bulundular.

Bölge Milletvekilleri, Ermenistan sınır kapısının kapalı olması nedeniyle gerek Gürcistan ve Azerbaycan, gerekse İran ile yürütülecek ticari ilişkilerde bölge illerinin kalkınmasını sağlayacak politikaların izlenmesinin çok önemli olduğunu bu konunun Hükümetin ve Kalkınma Bakanlığı'nın yapacağı çalışmalarda dikkate alınmasının önemli olduğunu ifade ettiler.

Tarım ve hayvancılık bölgesi olan Kars'ta besi hayvancılığı yapılarak daha fazla katma değer elde edilebilmesi için yem bitkiçiliğinin ve buna bağlı olarak barajların ve sulama suyu projelerinin çok önemli olduğunu, meyvecilikle uğraşan Kağızman için baraj ve sulama suyunun önemini bir kere daha vurguladılar.

Bölgede yapılan yatırımlarda coğrafi ve iklimsel şartların dikkate alınarak pozitif ayrımcılığın devam etmesinin öneminden bahsederek köylerimizin gerek alt yapı projelerinde gerekse yollarının sıcak asfalt yapılabilmesi için daha fazla ödenek ihtiyacı olduğunu kaydettiler.

Bölgesel kalkınmanın çok önemli olduğunu dolayısıyla her ilin ayrı ayrı değil birlikte düşünülmesinin faydalı olacağını, sağlanacak istihdam ile bölge insanının yerinde ikamet etmesinin ülke kaynaklarının daha verimli kullanılması açısından önemli olduğuna dikkat çektiler.

Bölgede gerek kamu gerekse özel sektör tarafından yapılabilecek projeler için DAP Bölge Başkanlığı'nın fizibiliteler yaparak proje havuzu oluşturmasının Kars ve bölge kalkınması için önemli olduğunu, Kars'ta yapılan projeler ve il kalkınması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ve Hükümete yatırımların koordinasyonunu sağlayan Kalkınma Bakanlığı'na bölge milletvekilleri teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim