• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Boğaziçi Üniversitesi'nde korkunç olay!

Boğaziçi Üniversitesi'nde korkunç olay!
Zanlının görüntüsü kamera kayıtlarında ortaya çıktı.

Zeynep Yüncüler'in haberine göre sabah saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi yangın merdivenlerinden 5’inci kattaki odaya çıkarak, elindeki jiletle bir kadın öğrenciyi öldürme tehditiyle tecavüz etmeye kalkıştı. Zanlı tarafından jilet saldırısına uğrayan kadın öğrenci kollarından ağır yaralandı, hastaneye kaldırıldı. Kaçan zanlının görüntüleri ise kamera kayıtlarında yer alıyor. Bugün saat 06.00’da Boğaziçi Üniversitesi Sarıyer Hisarüstü yurdunda tecavüz skandalı yaşandı. Kimliği belirsiz bir kişi sabah saatlerinde yurdun yangın merdivenlerinden 5’inci kattaki odaya girerek bir kadın öğrenciye jiletle saldırarak öldürmekle tehdit ve tecavüze kalkıştı. Saldırıya uğrayan öğrencinin arkadaşı Rezzan Yargı olay anını şöyle anlattı: “Bugün sabah altıda güney yurtta tek kalan bir kadın arkadaşımızın odasına kim olduğunu henüz bilmediğimiz bir erkek elinde jiletle girip öldürme tehditiyle tecavüz etmeye kalkışmış yan odasındaki arkadaşının fark etmesiyle kaçmış güvenlik de yakalayamamıştır.” diye konuştu.

AYNI SAATTE SÖZLÜ TACİZ VAKASI

Olayın yaşandığı sırada da güney kapıda sözlü taciz vakasını yaşandığını söyleyen Yargı “ Bu yaşanan olayın ilk olmadığı daha önce okulun prestijini zedelememe adına bu olayları ''kendi içinde çözmeye çalıştığını'' öğrendiğimiz ve buna artık hiçbir şekilde müsaade etmemek adına biz boğaziçili kadınlar olarak örgütlenip bunun okul sınırları dışında duyurulması medya kuruluşlarıyla irtibata geçilmesi, zanlının fotografıyla beraber haberin ve bir basın metninin paylaşılması, özsavunma oluşturma adına neler yapabileceğimizi konuşmamız için bugün bir kadın forumunun düzenlenmesi gibi konular için örgütlenme çalışmaları yapmamız ama bugün finallerin son günü olması sonrasında pek kimsenin kalmaması sebebiyle çok hızlı hareket etmemiz gerektiği için sonucu ne olursa olsun finallerimize girmemeye karar verdik. Bugün tesadüfen hayatta olduğumuz, tesadüfen tacize tecavüze şiddete uğramadığımız gerçeğiyle yüzleşmeli biz sustukça her gün biraz daha eksildiğimiz gerçeğini insanların idrak etmesi için neler yapabileceğimizi konuşmalıyız.”dedi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi olayın duyulmasının ardından bir açıklama yaptı. Üniversiteden yapılan açıklama şöyle:

"08 Ağustos 2015, Cumartesi günü saat 06:00 sularında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus 1. Kız Yurdu'na kimliği henüz bilinmeyen ancak eşgali güvenlik kameralarıyla teşhis edilen bir şahıs yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın devreye girmesi üzerine güvenlik görevlimiz duruma derhal müdahale etmiştir, ancak maalesef bu esnada saldırgan bir öğrencimizi elinden hafif şekilde yaralamıştır.Yaralı öğrencimiz, tedavisi hastanede ayakta görülmesinin ardından Emniyet birimlerine konuyla ilgili ifade vermiştir. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak resmi soruşturmayı başlatmıştır. Üniversite olarak son derece üzüntü duyduğumuz bu olaydan ötürü başta yaralanan öğrencimize ve tüm yurt sakini öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; yurtlarımız ve kampus alanına girişle ilgili genişletilmiş güvenlik önlemlerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Tüm ilgili birimlerle incelemeye alınan vaka konusunda detaylı bilgi ayrıca paylaşılacaktır."​

İşte o görüntü:

bogazici-universitesi-yurdunda-tecavuzcu-panigi-62215-5.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim