• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Bodrum’da öğrencilere uyuşturucu ve dopingin zararları anlatıldı

Bodrum’da öğrencilere uyuşturucu ve dopingin zararları anlatıldı
Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu, doping, alkol, sigara, bilgisayar oyunları bağımlılığı...

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu, doping, alkol, sigara, bilgisayar oyunları bağımlılığı ve kötü alışkanlıkların zararları hakkında bir dizi konferans verdi.

Konferans dolayısıyla DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Millî Eğitim Bakanlığı Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan, Profilo Marina Ortaokulu ve Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Konferanslar Hapkido-Kumdo Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Bodrum temsilcileri Ahmed Vahba ve Fikriye Yalınız'ın katılımı ile gerçekleşti. Bodrum'da öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kaya Muzaffer Ilıcak, gençlerle bir araya gelmenin kendisini her zaman heyecanlandırdığını, gördüğü ilginin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Sözlerine bağımlılık yapan zararlı maddeleri anlatarak devam eden Ilıcak, zararlı maddeleri kullanma ile kullanmama arasında çok ince bir sınır olduğunu ifade etti. "Kimileri sosyal içiciyim, sadece arkadaşlar arasında alkol alıyorum diyor; oysa bağımlılık yapan maddeler her durumda zararlıdır," diyen Ilıcak, bu maddeleri kullanmanın vücutta geri dönüşü olmayan tahribata yol açtığını vurgulayarak bunu önlemenin yolunun spordan geçtiğini sözlerine ekledi.

"SPORUN YAŞI YOK"

'Uyuşturucuyla mücadelede tek yol spor" sloganıyla yola çıktıklarını söyleyen Ilıcak, bu amaçla kurmuş oldukları Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu'nun (DUMESF) sadece Türkiye'de değil, dünyada da bir ilk olduğunun altını çizdi. Bu alanda yaptıkları çalışmalardan bahseden Ilıcak şunları kaydetti:

"Sporun yaşı yoktur, her yaşta spor yapabilirsiniz; günlük hayatta markete gelip giderken yaptığınız basit bir yürüyüşü bile spor olarak adlandırabiliriz. Ama önemli olan sporu hayatımızın bir parçası yapmak. Ancak bu sayede bağımlılık yapan maddelerden kurtulabilir ve sağlıklı bir yaşam sürebiliriz. Bunca yıllık deneyimlerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki spor, uyuşturucu ve benzeri maddelerle mücadelede en etkili yol.

Bilgisayar oyunları da bağımlılık yapar ve çok zararlıdır. Günümüzde, alkol, sigara, uyuşturucu, doping bağımlılığı, bağımlılık yapan ve bağımlılık riski taşıyan uyarıcılar olarak görülür. Bunun yanı sıra en büyük tehlike bilgisayarın ve internetin yaygınlaşmasıyla en az diğer uyarıcılar gibi tehlikeli bağımlılık türü olan "bilgisayar oyunu bağımlılığı" çocuklarımızın en büyük tehlikesidir."

DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, kitapların en yakın dostlarımız olması gerektiğini de belirterek, "Sizler mutlaka kitap okumalısınız. Kitap okuyan insanın, hayal gücü geniş, düşünce zenginliği bol, başarılı ve dünya gözü açık olur. Arkadaşlarınızla kitaplarınızı değiştirerek kitap arkadaşlıkları oluşturun." diye konuştu.

Çocuklar ve gençler için aile hayatının önemine de değinen DUMESF Başkanı Ilıcak, "Aileleriniz, anne babanız, büyük kardeşleriniz sizlerin ilk öğretmenleridirler. Onlar sizin için vardır ve size en yakındırlar her şeyi aile bireyleri ile paylaşmalıyız. Hayatımızın en önemli yerini işgal eden öğretmenleriniz ve spor hocalarınızla her konuyu paylaşmalısınız. Çünkü sağlıklı yapıya sahip ailelerin, öğretmenlerimiz ve spor hocalarımızın oluşturduğu toplumlar sağlam ve kötü alışkanlıklardan uzak olur." dedi.

Aynı zamanda Türkiye Hapkido Federasyonu Başkanlığını da yürüten Kaya Muzaffer Ilıcak, konferans sonunda hapkido kursuna katılan öğrencilerle bir araya geldi ve Bodrum'da Hapki do spor dalına olan ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konferanslar, öğrencilerin sorduğu sorulara verilen cevaplardan sonra katılımcılara katılım sertifikalarının takdim edilmesiyle son buldu.

Bodrum’da öğrencilere uyuşturucu ve dopingin zararları anlatıldı

Bodrum’da öğrencilere uyuşturucu ve dopingin zararları anlatıldı

Bodrum’da öğrencilere uyuşturucu ve dopingin zararları anlatıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim