• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Boccıa Oyunu Huzurevinde Gerçekleşti

Boccıa Oyunu Huzurevinde Gerçekleşti
UDAD (Uluslararası Dezavantajlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği) ve Yeşilyurt Belediyesinin organize ettiği engelli sporlarını tanıtımı için hazırlanan...

UDAD (Uluslararası Dezavantajlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği) ve Yeşilyurt Belediyesinin organize ettiği engelli sporlarını tanıtımı için hazırlanan Spor Herkes İçin Eşittir Projesi'nin ilki Huzurevi'nde gerçekleştirildi.

Malatya'da ilk kez Huzurevi'nde yapılan Boccia etkinliği huzurevi sakinleri tarafından ilgiyle karşılanırken, çeşitli derneklerden başkan ve üyeler oyunculuklarıyla katkı sağladı. Düzenlenen etkinliğe, Huzurevi Müdürü Mahmut Özbulut, Yeşilyurt Belediyesi Kadın Yaşam ve Spor Merkezi Koordinatörü Zeynep Küçük, AK Parti İl Kadın Kolları Genel Sekreteri Özgür Özel, Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, Malatya Siyam-Der Dernek Başkanı Farid Vazirov, AK Parti Yeşilyurt İlce Gençlik Kolları, Malatya Engelsiz Melekler Başkanı Nurhan Sevinç ve UDAD Malatya yönetim kurulu ve üyeleri katıldı. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, UDAD ve Yeşilyurt Belediyesinin engelliler, yaşlılar, aileleri ve herkesin kaynaştırmasını sağlamak amacıyla sportif oyunların her hafta bir etkinlikle tanıtılacağı belirtildi. Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 20-22 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenecek olan Engelsiz Yaşam Fuarı'nda, fuar boyunca proje kapsamında engelli sporları ve eğitsel oyunların tanıtılacağı kaydedildi.

Spor Herkes İçin Eşittir Projesi hakkında bilgi veren UDAD Malatya Şubesi Başkanı Şadiye Özbey Eroğlu, amaçlarından bahsetti. Eroğlu, "Dezavantajlı gruptaki vatandaşlarımızla herhangi bir engeli olmayan bireyleri bir araya getiriyoruz. Bu alanda çalışan eğiticilere, ailelere ve öğrencilere eğlenceli sporlar ile sosyal becerilerini sağlayarak topluma kazandırılmasına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Boccıa Oyunu Huzurevinde Gerçekleşti

Boccıa Oyunu Huzurevinde Gerçekleşti

Boccıa Oyunu Huzurevinde Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim