• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

BMC savunmanın Ar-Ge’sini kuracak

BMC savunmanın Ar-Ge’sini kuracak
Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, Sakarya’da kuracağı dev Ar-Ge tesisi ile savunma sanayinde yeni bir çığır açacak.

Türkiye’nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, Sakarya’nın Karasu ilçesinde dev Ar-Ge tesisi kuracak.

BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ankara Bölge Müdürü Cemal Öksüz, Sakarya’nın Karasu ilçesinde kurulacak dev üretim tesisinin yanında Ar-Ge merkezi de planlandığını belirterek, hedeflerinin yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu bildirdi. 

Öksüz ve BMC yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemusul’u ziyaret etti. 

CAN DAMARI OLACAK

Karasu ilçesine yatırım yapma yolunda kararlı olduklarını belirten Öksüz, SATSO yönetimi ile bir araya gelerek, yatırımla ilgili değerlendirme yaptı. 

Cemal Öksüz, Karasu’ya yatırım amaçlı geldiklerini belirterek şöyle devam etti;

“Burası coğrafi konum itibariyle bizim için çok önemli. Projemizi gerçekleştirmemiz için hiçbir olumsuz yön yok. Burada savunma sanayi Ar-Ge de kurmayı da planlıyoruz. 

Hedef yaklaşık 4 bin kişinin istihdamını sağlamak. 2 yıl içerisinde Türkiye’nin savunma alanında can damarı olacağımız kanaatindeyiz”

SAKARYA MERKEZ OLMA YOLUNDA

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya için otomotiv vizyonu çabalarının meyvesini verdiğini belirterek, “Yerli üretimin merkezi Sakarya hedefimizde bir merhale daha aşılıyor. Yaklaşık 4 bin kişilik istihdam da işsizliğin giderilmesi adına memnuniyet verici” dedi.

1.3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Karasu’da hayata geçecek Ar-Ge merkezi ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

“Yeter ki Karasu bizi sevsin, benimsesin. Karasu için çok büyük yatırım olacak. Bizim hayallerimiz yerli otomobilin çok ilerisinde. 

Karasu, Karadeniz’e sahili olan ve konumundan dolayı önemli bir yerde. Gençlerimize de iş imkanı sağlanacak. Bu projeyi destekliyoruz.” 

4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, “Münferit yatırım yeri olarak tahsis edilen alanda, 1 milyar 300 milyon liralık bir yatırım ve bu yatırımlar sayesinde 4 bin kişilik doğrudan istihdam sağlanması öngörülüyor” açıklamasında bulunmuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim