• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

“Bizim Gözümüzle Görmek İster Misiniz” Fotoğraf Atölyesi

“Bizim Gözümüzle Görmek İster Misiniz” Fotoğraf Atölyesi
Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi'nin Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2015 yılı Sosyo Ekonomik Kalkınma Mali...

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Tekirdağ Şubesi'nin Trakya Kalkınma Ajansı'nın 2015 yılı Sosyo Ekonomik Kalkınma Mali Destek Projesi kapsamında "Bizim Gözümüzle Görmek İster misiniz" sloganıyla açılan ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi'nde zihinsel engelli bireylerin eğitimi başladı.

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşam Sanat Okulu ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenledikleri projeye Trakya Kalkınma Ajansı da maddi destek verdi. ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi'nin 6 ay süreceği ve kursa katılacak toplam 12 zihinsel engelli bireye kurs sonunda sertifika verileceği bildirildi.

ZİÇEV Tekirdağ Şubesi'nde yapılan fotoğraf atölyesinin açılışına, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Asım Arvas, Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Aydın ve zihinsel yetersiz öğrencilerin velileri katıldı.

ZİÇEV Fotoğraf Atölyesi açılışı öncesinde zihinsel engelli bireyler, katılımcılara halk oyunu gösterisi sergiledi. Ardından kurs odalarını ziyaret eden katılımcılar, kursiyerlerin çalışmalarını yakından inceleyerek, kursiyerlerle yakından ilgilendiler.

Açılış öncesinde duygularını ifade eden ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Rukiye Güneş, zihinsel engellilere yönelik fotoğrafçılık eğitimlerinin devam ettiğini ve ilgiden memnun olduklarını söyledi. Güneş, projede 12 öğrencilerinin olduğunu belirterek atölyenin toplamda 6 ay süreceğini ve kursiyerlere 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda zihinsel yetersiz çocuklar için bir sergi hazırlanacağını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Rukiye Güneş'in ardından açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Çocuklarımızın gözünden bu dünyayı nasıl gördüklerini ne düşündüklerini ilk defa bu kadar net anlayacağız. Bu proje ZİÇEV'in projesi. Biz sadece ortağı olduk. Tamamen onların emekleridir. ZİÇEV bu ülkede bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına örnek bir topluluktur. Diğer toplum kuruluşları da ZİÇEV'in yaptığı işlere bakarak kendilerine bir pay çıkarabilir. Ben emeği geçen, katkı verdiği için Trakya Kalkınma Ajansı'na, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize ve başta çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yaklaşık 10 yıldır hükümetin verdiği destekle özel eğitim öğrencilerinin, özel çocukların farkına varıldığını hatırlatan Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, şunları söyledi:

"Öncelerde bu çocuklarımız sokak başlarında, köşe başlarında dilendiriliyorlardı, hatta kullanılıyorlardı. Ancak devletimizin verdiği desteklerle, bu özel çocuklarımıza, velilerine her türlü imkan sağlanıyor. Özel okullarımız, rehabilitasyon merkezlerimiz açılıyor. Biz de Milli Eğitim İl Müdürlüğü olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Ben bu projeden emeği geçenlere bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum."

“Bizim Gözümüzle Görmek İster Misiniz” Fotoğraf Atölyesi

“Bizim Gözümüzle Görmek İster Misiniz” Fotoğraf Atölyesi

“Bizim Gözümüzle Görmek İster Misiniz” Fotoğraf Atölyesi

“Bizim Gözümüzle Görmek İster Misiniz” Fotoğraf Atölyesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim