• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Bitlis’te organik tarım seminerleri

Bitlis’te organik tarım seminerleri
Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Organik Tarım Birimi tarafından yaklaşık 600 öğrenciye organik tarımın önemi konulu seminerler verildi.

Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Organik Tarım Birimi tarafından yaklaşık 600 öğrenciye organik tarımın önemi konulu seminerler verildi.

Okullarda yapılan eğitimlerde öğrenciler organik tarım konusunda bilinçlendirilirken, üzerinde organik tarım amblemleri olan kalem ve kalemlikler de dağıtıldı. Bitlis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce, 2014 yılında başlatılan Bitlis İli Organik Tarım Eğitim ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında 2017 yılı Şubat ve Mart ayı içerisinde okullarda öğrencilere organik tarım eğitimi verildi. Öğrencilerin büyük bir dikkatle dinlediği eğitimlere katılım da oldukça yüksek oldu. Seminerler kapsamında yaklaşık 600 öğrenci bilgilendirildi.

Eğitimlerde öğrencilere Şube Müdürü Adnan Bilgin ve uzmanlar tarafından organik tarımın insan, çevre ve hayvan sağlığı üzerindeki etkileri, organik tarım ürünlerinin tarladaki üretiminden pazardaki satışına kadar tüm safhaları anlatıldı. Kaybolan doğal dengenin yeniden kurulmasını amaçlayan organik tarımın önemi ve gıda tüketimi konularında öğrenciler bilgilendirildi. Organik tarımın tanıtımı yapılarak organik tarımda tüketici logo bilinci ile gıda güvenliği açısında tüketici bilincinin oluşturulması sağlandı.

Hedeflerinin organik tarımı tanıtmak ve yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden İl Müdürü Fatih Asak, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak hedef kitlemizin sadece çiftçiler olmadığı, öğrencilerin geleceğimiz olmaları nedeniyle bu yaşlarda bilinçlendirilmeleri büyük bir önem arz etmektedir. Özellikle gıda alışverişlerinde öğrencilerimizin organik ürünü tanımaları ve tüketimde öncelik vermeleri, aile büyüklerinden organik ürün talep etmeleri gelecekleri açısından büyük önem taşımaktadır. Kullanılan kimyasalların tarımsal ürünler ile insan bünyesinde kalıcı olabilecek hastalıklara yol açabildiğinden, geleceğimiz olan öğrencilerimizin şimdiden bilinçli birer tüketici olmalarını bu seminerler ile sağlamaya çalışmaktayız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim