• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bitlis’te Kitap Okuma Yarışması Sonucu Ödüller Dağıtıldı

Bitlis’te Kitap Okuma Yarışması Sonucu Ödüller Dağıtıldı
Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından "Gönülden Gönüle" projesi kapsamında en çok kitap okuyan 100 öğrenci için ödül...

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından "Gönülden Gönüle" projesi kapsamında en çok kitap okuyan 100 öğrenci için ödül töreni düzenlendi.

Proje kapsamında kentteki 50 okulda düzenlenen kitap okuma yarışmasında, 100 öğrenci en çok kitap okuyarak ödül almaya hak kazandı. Bitlis Emniyet Müdürü Fatih Kaya yaptığı konuşmada, geleceğin mirasçısı çocuklarımızın suç ortamında uzak tutulması için faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi. Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığında tavsiye ettiğini ifade eden Kaya, "Ülkemizin mirasçısı çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine imkan sağlamak için kitap okuma yarışması düzenlendik. Polisimizin sunmuş olduğu güvenlik hizmetleri suç öncesi ve suç sonrasını kapsamaktadır. Polislik yöntemleriyle suçları önleyebilmek ve suç işlenmesini en aza indirebilmektir. Bunun içi toplum destekli faaliyetlerimize büyük önem vermekteyiz. Bu anlayışla çok proje yürütülmektedir. Polislerimizin aileleriyle yer aldığı "Kardeş Aile" projemizle çocuklarımız suçtan uzak tutmak ve sosyal hayata adapte edebilmek için harcadıkları çapa taktire şayandır. Kamu kurul ve kuruluşlarının sivil toplum örgütlerinin ve geniş halk kesimlerinin bu mücadelede yanımızda görmek en büyük moral kaynağımızdır. Halkımızdan aldığımız destekle Bitlis Emniyet Müdürlüğü olarak son zamanlarda etkili operasyonlara imza attık. İlerleyen süreçlerde de kararlığımızdan ödün vermeden suçla mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise ilk emri "oku" olan bir toplumun mensupları olduğunu hatırlattı. Türkiye'de okuma oranlarının düşük olduğunu ifade eden Korkmaz, "Türkiye 172 ülke içerisinde okuma sıralamasına baktığımızda 142'nci sırada yer alıyor. Kitap bizim ihtiyaç listemizde 28'nci sıradayken oysa gelişmiş ülkelerde üçüncü sırada. Japonya'da bir yılda 423 milyon kitap basılırken bizim ülkemizde sadece 23 milyon kitap basılıyor. Bu verilere baktığımız zaman kitap okumanın ülkemizde çok iyi bir durumda olmadığını görüyoruz. Avrupa'daki vatandaşların en iyi zamanlarını değerlendirmeleri kitap okumalarıdır. Bu çalışmalardan dolayı Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, davetliler tarafından 100 öğrenciye ödülleri verildi. Öte yandan, İl Emniyet Müdürlüğünce alınan 9 bin kitap, Milli Eğitim Müdürlüğüne verildi.

Bitlis’te Kitap Okuma Yarışması Sonucu Ödüller Dağıtıldı

Bitlis’te Kitap Okuma Yarışması Sonucu Ödüller Dağıtıldı

Bitlis’te Kitap Okuma Yarışması Sonucu Ödüller Dağıtıldı

Bitlis’te Kitap Okuma Yarışması Sonucu Ödüller Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim