• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Bitlis’te Huzur Toplantıları

Bitlis’te Huzur Toplantıları
Bitlis Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından okul müdürleri, muhtarlara ve özel güvenlik görevlilerine yönelik huzur toplantıları...

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından okul müdürleri, muhtarlara ve özel güvenlik görevlilerine yönelik huzur toplantıları gerçekleştirildi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, düzenlenen huzur toplantılarının genel amacının iletişim yoluyla dolandırıcılık olduğu kaydedildi. Yapılan açıklamada, mal varlığına karşı işlenen suçlar arasında en çok dolandırıcılık suçu, özelde de iletişim yolu ile dolandırıcılık suçu işlendiği belirtildi. Açıklamada, "Bu suçu işleyen kişi veya kişiler, telefon veya kitle iletişim araçlarıyla teknik yöntemler kullanarak kendilerini polis, savcı, hakim gibi unvanlarla tanıtıp, çeşitli senaryolar üzerinden, vatandaşlarımızda panik, korku ve tehdit oluşturarak ya da çeşitli kurgularla vatandaşların yardımseverlik gibi insani duygularını kullanarak kendilerine maddi ve manevi kazanç elde etmektedirler. İletişim yolu ile dolandırıcılık suçuyla mücadele, polisiye tedbirlerin yanında toplumun çeşitli katmanlarını da içine alacak şekilde proaktif polislik yöntemi kullanılarak ortak çalışma gerektirmektedir. Suçla mücadelede en etkin yöntemlerden birisinin önleyici tedbirler olduğu göz önüne alındığında, ilimizde iletişim yolu ile dolandırıcılık suçunun önüne geçilebilmesi ve vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi, toplum üzerinde farkındalık ve bilinçlendirme oluşturmak maksadıyla, İl Emniyet Müdürlüğümüzün öncülüğünde, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü, İl Müftülüğü, meslek odası başkanlığı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Bitlis Baro Başkanlığını da içine alacak şekilde kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon içerisinde iletişim yoluyla dolandırıcılık suçuyla etkin mücadele edilmektedir. Bu kapsamda, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nce mahalle muhtarları, okul müdürleri ve özel güvenlik görevlilerine yönelik huzur toplantıları düzenlenmiştir" denildi.

Bitlis’te Huzur Toplantıları

Bitlis’te Huzur Toplantıları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim