• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bitlisli Kadınlar Suriyeliler İçin Örgü Örüyorlar

Bitlisli Kadınlar Suriyeliler İçin Örgü Örüyorlar
Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları ve Memur-Sen Bitlis Şubesi, Suriyelilere destek amacıyla başlatılan kış...

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları ve Memur-Sen Bitlis Şubesi, Suriyelilere destek amacıyla başlatılan kış kampanyasına örgü örerek destek veriyor.

Bitlis İHH'nın Suriyeliler için "kardeşlik örgüsü" sloganıyla başlatılan kış kampanyası çerçevesinde Memur-Sen Bitlis Şubesi, Bitlis İHH'nın kadın kolları, gönüllü kadınlar ve genç kızlar Suriyeliler için kendi elleriyle atkı, bere, yelek, hırka ve kazak örüyorlar. "Kardeşlik örgüsü" destek veren kadınlar, ilmek ilmek ördükleri el işi örgüyle gönül köprüleri kurarken, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak bin bir emekle örülen eldiven, atkı, şapka, yelek ve kazak gibi örgülerle de zor günler geçiren Suriyelilere "yanınızdayız" mesajı veriyor.

Dernek olarak dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın felakete uğrayan tüm insanlığa el uzattıklarını belirten Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan misafirlerin ihtiyaçlarının devlet-millet işbirliğiyle giderildiğini, ancak sınırın diğer tarafında kalan özellikle kadın ve çocukların dramının devam ettiğini söyledi. Suriye'de yaşanan olumsuzluklara duyarsız kalmadıklarını kaydeden Taşcan, Suriye'de soğuktan dolayı çaresiz kalan insanları gördükten sonra "kardeşlik örgüsü" sloganıyla yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, "Derneğimizin kadın kolları ile birlikte gönüllü kadınlar ve genç kızlarımız başlattığımız "Kardeşlik Örgüsü" projesine tam destek sunuyorlar. Bu anlamda günün belli saatlerinde dernek binamıza gelen bayanlar, Suriyeli kardeşlerimiz için eldiven, bere, atkı, şapka, yelek ve kazak örüyorlar. Burada asıl amaç yelek örmek veya hediye göndermek değil, Suriye'deki annelere "siz yalnız değilsiniz. Türkiye'deki kadınlar sizin yanınızda" mesajı vermek. Gönderilen küçücük hediyelerle aramızda gönül köprüsü kuruyoruz. Kadın kollarımız tarafından yürütülen kampanyamıza destek sunmak isten kadın ve genç kızlarımız, derneğimizin kadın kolları birimine başvurabilirler. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler ise Tuğ Mahallesi Levent Caddesi Geylani Apartmanı'nda bulunan dernek binamıza başvurabilir ya da derneğin 0434 828 05 55 nolu telefon numarasını arayabilirler" dedi.

Bitlisli Kadınlar Suriyeliler İçin Örgü Örüyorlar

Bitlisli Kadınlar Suriyeliler İçin Örgü Örüyorlar

Bitlisli Kadınlar Suriyeliler İçin Örgü Örüyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim