• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Bitlis İl Özel İdaresi’nden Belediyeye Kar Desteği

Bitlis İl Özel İdaresi’nden Belediyeye Kar Desteği
Bitlis merkez ve ilçelerine bağlı tüm köy yollarını ulaşıma açan İl Özel İdaresi ekipleri, Bitlis Belediyesi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına...

Bitlis merkez ve ilçelerine bağlı tüm köy yollarını ulaşıma açan İl Özel İdaresi ekipleri, Bitlis Belediyesi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait alanlarda kar temizleme çalışması yürütüyor.

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri; rotatifle Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki kaldırımları ve TOBB İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki karları temizledi. Çalışmaları yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aydoğdu, özel idare olarak karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. İl merkezi ve 6 ilçede karla mücadele ekibinin çalışmalarını başarılı yürüttüğünü ifade eden Aydoğdu, "Bugün itibariyle 6 köy yolumuz ulaşıma kapalı. Kentte kar yağışı durduğunda, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeye ait bölgelerde kar temizleme hizmeti sunuyoruz. 315 köyümüzde 1,5 ayda 11 bin 484 kilometre karla mücadele çalışması yaptık. Gece gündüz durmadan 112 acil ihbarları da baz alarak ekiplerimiz çalıştı. Bitlis, karın en çok yağdığı yerdir. Hayatı olumsuz derecede etkilemektedir. Biz buna etkileme değil, rahmet diyoruz. Bu çalışmalarımızda bize destek sunun başta valimize ve personellerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Talep olduğunda hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadan ve gece gündüz demeden gerek belediyeye ait alanlarda gerekse kamu kurum ve kuruluşlarında kar temizleme çalışması yaptıklarını bildiren Aydoğdu, protokol gereği 2 yere hizmet etmeleri gerekirken şu ana kadar 15 kamu kurumuna hizmet sunduklarını belirtti.

Özellikle okul döneminde çocukların oynayacağı ve tatillerini rahat geçireceği alanları açtıklarını vurgulayan Aydoğdu, "Yol ağları geniş ve mahalleler dar olduğu için imkanlar bazen yetmeyebiliyor. Bizde imkanlarımız geniş olduğu için belediyeye yapılan talepler karşısında yardımcı oluyoruz. Bitlis Belediyesi kar yağışından dolayı kaldırımları ve araç geçiş güzergahlarını açmamız konusunda talepte bulundu. Bizde onlara destek sunduk" diye konuştu.

Bitlis İl Özel İdaresi’nden Belediyeye Kar Desteği

Bitlis İl Özel İdaresi’nden Belediyeye Kar Desteği

Bitlis İl Özel İdaresi’nden Belediyeye Kar Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim