• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Bitlis Belediyesi eş başkanlarından basın özgürlüğü vurgusu

Bitlis Belediyesi eş başkanlarından basın özgürlüğü vurgusu
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımlayan Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir, mesajlarında...

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımlayan Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir, mesajlarında özgür basına vurgu yaptılar.

Yayınladıkları mesajda, gazetecilerin tehdit altında olduğuna dikkat çeken eş başkanlar, "Can Dündar ve Erdem Gül'ün yaptıkları bir haber için tutuklanması, bölgedeki çatışmaları takip eden özgür basın mensuplarının hedef haline getirilmesi, mevcut hükümetin basın özgürlüğü karnesindeki zayıfları artırmıştır." dedi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ortak mesaj yayınlayan Bitlis Belediyesi eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir, gazetecilik mesleğinin Türkiye'de ağır şartlar altında yapıldığını, özgür ve muhalif basına, gazetecilere, gazete ve televizyon sahiplerine yönelik politik baskıların artarak sürdüğünü vurguladı. Bölgede süren çatışmalarda, sivil can kayıplarının yanı sıra özgür basın mensubu gazetecilerin de hedef gözetildiğine işaret ettiler.

Mevcut iktidar partisi ve cumhurbaşkanının isteği üzerine gazetecilerin işten atılabildiğine, gerçekleri ortaya çıkaran haberler, hükümeti eleştiren yorum ve twitler yazdığı için gazetecilerin gözaltına alınabildiğine dikkat çeken eş başkanlar, şunları ifade etti: "Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu'nun (TGDP) saptamasına göre, 6 Ocak 2015 tarihi itibariyle Türkiye cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü 3'ü imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü 31 gazeteci tutukludur. Son olarak Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül, içinden gıda ve ilaç yerine silah çıkan MİT TIR'larıyla ilgili yaptıkları haber nedeniyle tutuklanarak 40 günü aşkın bir süredir cezaevinde tutulmaktadır. Aynı şekilde Şırnak'ta zırhlı araçla kaçırılarak gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı muhabiri Nedim Oruç da tutuklanmıştır. Özgür ve muhalif basına yönelik böylesi şuursuz baskı, gözaltı ve tutuklama furyası kabul edilemez. Kamuoyunu bilgilendirmekten başka bir çabası olmayan ve siyasi gerekçelerle tutsak edilen gazetecilerin derhal serbest bırakılması, vicdan sahibi herkesin ortak beklentisidir. İçinde olduğumuz karamsar tabloya karşın basın emekçilerinin gününü kutluyor, gelecek günlerin basın ve ifade özgürlüğü açısından umut verici olmasını diliyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim