• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bitlis Belediyesi ’Çocuk Meclisi Yönetmenliği’ni Onayladı

Bitlis Belediyesi ’Çocuk Meclisi Yönetmenliği’ni Onayladı
Bitlis Belediye Meclisi üyeleri, çocuklarının kendini rahatça ifade edebileceği "Çocuk Meclisi'nin kurulması için yönetmenliği onayladı.

Bitlis Belediye Meclisi üyeleri, çocuklarının kendini rahatça ifade edebileceği "Çocuk Meclisi'nin kurulması için yönetmenliği onayladı.

Bitlis Belediye Meclis üyeleri, Bitlis Belediyesi ile UNICEF arasında imzalanan Çocuk Meclisi'nin kurulması için yönetmeliği onayladı. Bitlis Çocuk Hakları savunucularından oluşan 4 kişilik çocuk ekibi, çocuk hakları, UNICEF tarihçesi ve çalışma alanı, çocuk dostu şehirler ve çocuk meclisine ilişkin meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Olan ve meclis üyeleri, yapılan bilgilendirmeden dolayı heyete teşekkür etti.

Projenin önemine dikkat çeken Olan, "Çocuklarımızın tüm hayallerini gerçekleşmesini istiyoruz. Her insan bir çocukluk evresini yaşıyor. Yaşadığımız sıkıntıların, şimdi çocukların yaşamamasını diliyoruz. İnşallah, bizden daha güzel bir çocukluk ve geleceği yaşarsınız. Hepinize teşekkür ediyoruz" dedi.

"Çocuk Dostu Şehirler Projesi"nin çalışmalarını ortak yürüten Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün çalışmalarının sona gelindiğini belirten Proje Yerel Koordinatörü Çilem Engin Urfan ise, kurulacak olan meclisin önemine değinerek, "Çocuk Meclisi sayesinde çocukların kendi haklarıyla ilgili taleplerini, düşüncelerini ve sorunlarını dile getirebilecek ve çocukların çalışmalarını anlatabilecek bir platforma sahip olacaklar. İlerleyen zamanlarda ise seçimi yapılacak meclis için de kentte bulunan okullar aracılığıyla tüm çocuklara ulaşılacak. Bununla da meclis seçimleri gerçekleştirilecek. Meclise ilişkin çocuklar belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nden bilgi edinebilecekler" dedi.

UNICEF ve IKEA'nın desteğiyle belediyenin proje kapsamında çocukların yaratıcılıklarını geliştirebileceği, güvenle oyun oynayabileceği ve nitelikli zaman geçirebileceği çocuk dostu mekanlarının da oluşturulmaya başlandığını ifade eden Urfan, belediyeye ait Toplum Destek Merkezi'nde bir odanın kompleks olarak kurulacağını ve burada çocukların hem çalışacağı, oynayacağı ve kitap okuyacağı hem de okul dışı zamanlarını dolu bir şekilde geçireceğini kaydetti. Urfan, proje kapsamında ise havaların düzelmesinin ardından cezaevi mevkiinde çocukların güvenli bir şekilde oyun oynayabilecekleri çocuk parkı çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Olan, çocukları meclis toplantısına davet ederek, meclisin işleyişine ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Bitlis Belediyesi ’Çocuk Meclisi Yönetmenliği’ni Onayladı

Bitlis Belediyesi ’Çocuk Meclisi Yönetmenliği’ni Onayladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim