• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Bitiş Değil Başlangıç Noktası

Bitiş Değil Başlangıç Noktası
'Nokta" öyküsünden yola çıkılarak bu yıl ikincisi düzenlenen "Nokta Şenliği" etkinliği ile minik öğrencilere üretici düşünmenin kapıları aralandı.

'Nokta" öyküsünden yola çıkılarak bu yıl ikincisi düzenlenen "Nokta Şenliği" etkinliği ile minik öğrencilere üretici düşünmenin kapıları aralandı.

Altın Kitaplar ve Tırtıl Kids tarafından düzenlenen Nokta Şenliğietkinliği ile Bahçeşehir Okulları öğrencileri 4 gün boyunca üretici düşünme tekniklerini öğrenirken, yapılan etkinliklerle de eğlenceli zamanlar geçirdi.

UNIQ İstanbul'da 29 Şubat-4 Mart tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe Bahçeşehir Okulları'ndan 800'e yakın ikinci öğrencileri katıldı. Hocalar eşliğinde yapılan etkinliklerle eğlenceli saatler geçiren minikler üretici düşünme yollarının da kapılarını araladı.

Düzenlenen etkinliğin çocuklarda bilinç geliştirme açısından ne kadar önemli olduğuna dikkat çeken Bahçeşehir Okulları İlkokul Eğitim Koordinatörü Gülistan Ekiner, "Buradaki öğrencilerimiz etkinliklerinin sonuna bir nokta koyuyorlar ancak bu onlar için bir bitiş noktası değil yaşamları için bir başlangıç noktası oluyor" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLAR KÜÇÜK YAŞTA KİTAP OKUMA BİLİNCİNE KAVUŞMALI"

Kitap okumanın çocuklar açısından önemine değinen Gülistan Ekiner, "Kitap okumanın ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için öğrencilerimizi kitabın içine dahil etmek, onları kitabın etkinlikleri ile buluşturmak, kendilerini ifade etme fırsatı vermek adına güzel dönüşler aldığımız bu etkinliğin ikincisini düzenledik. Öğrencilerimiz keyifle katılıyorlar. Okullarda da hem öğrencilerden hem de öğretmenlerden güzel dönüşler alıyoruz. Çocuklarımız burada dram atölyesinde bulunuyor, yoga yapıyor ve kendilerini ifade ediyorlar. Bunun yanı sıra boyalarla bir araya gelip kendilerini renklerle ifade edebiliyorlar.Çocuklara kitap okuma alışkanlığını küçük yaşlarda aşılamanın neden önemli olduğunu açıklayan Ekiner, "Kitap okumak tüm toplumlarda çok önemli. Ancak bu bilinci çocuklarımıza küçük yaşta aşılamak onların kitaplarda kendilerini bulmaları açısından daha önemli. Bu anlamda yıl boyunca çok sayıda kitap okutuyoruz ve neredeyse tamamına etkinlik uygulatıyoruz. İçerisinden kazanımlarıyla ilişkili mutlaka bir sonuca vardırıyoruz. Sonuç olarak kitap okuyup onun içerisine girmek çok önemli. Oradaki mesajı alıp bunu ifade edebilmek çok önemli" dedi.

"PEDAGOJİK OLARAK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA"

Küçük yaş gruplarındaki çocukların özgüvenini okul çağlarında geliştirmek gerektiğini söyleyen Ekiner, "Bazı çocuklarımız o yaşlarda "Ben bir şey yapamam. Kendimi nasıl ifade edeceğim? Ben beceremiyorum" duygusuna kapılıyor. Aslında bu kitabın içerisinde her şeyin bir nokta ile başladığı ve bu noktadan yola çıkılarak çok güzel sonuçlara ulaşılabileceğimiz teması var. Çocuklar bu etkinliklerin sonucunda "ben de yapabiliyorum, bende başarabiliyorum" diyerek kendi yaptıkları eserlere hayranlıkla bakıyorlar. Küçük yaştaki çocukların "ben yapabiliyorum" duygusunu hissetmeleri gerekir. Bu konuda onların cesaretlendirilmeleri gerekiyor. Bizler de büyük bir eğitim kurumu ve eğitimciler olarak bunu önemsiyoruz. Kimi çocuklar kendilerini renklerle kimileri ise sözcüklerle ifade edebiliyor. Bu anlamda etkinliğimiz çok önemli. Bunun yanında çocuklarımıza yaratıcı yazma okuma atölyelerimizde küçük hikayeler, fabllar yazdırıp onları küçük kitaplar haline getiriyoruz. Kendi yaptıkları bu küçük ürünlerin aslında ne kadar güzel bir bütünün parçası olabileceğini onlara gösteriyoruz. Çocuklarımız hiçbir şeyin boşa olmadığını ve yaptıkları şeyin önemsendiğini fark ediyorlar. Bu yüzen pedagojik anlamda çok önemli bir çalışma" şeklinde konuştu.

"AİLELER ÇOCUKLARINI CESARETLENDİRMELİ"

Ailelerin bu eğitimin neresinde olması gerektiğini anlatan Ekiner; "Aileler mutlaka çocuklarını cesaretlendirmeli ve onların özgüven becerilerini geliştirmeliler. Bu anlamda biz çok güzel iş birliği yapıyoruz. Etkinliklere katılan aileler hem kendilerinin hem de çocuklarının bu etkinlikleri ne kadar heyecanla takip ettiğini ifade ediyorlar. Bu noktada biz amacımıza ulaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARI YAŞAMLA BULUŞTURUYORUZ"

Etkinliklerle birçok sanat dalını öğrencilerle tanıştırdıklarını da belirten Ekiner, "Aslında çok önemli sanat kolları var ve biz bazı sanat kollarını yetişkin olduğumuzda öğrenebiliyoruz. Bu kitapla ilişkilendirdiğimiz puantizm denilen sanat dalı da çocukların bu etkinlik sayesinde küçük yaşta tanıştığı bir sanat dalı oldu. Vakit geçmeden yaşamla çocukları bir araya getiriyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim