• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Birleşik Arap Emirliklerinden İzmir'e direkt uçuş başlatılıyor

Birleşik Arap Emirliklerinden İzmir'e direkt uçuş başlatılıyor
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile TAV işbirliğiyle Air Arabia ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile TAV işbirliğiyle Air Arabia ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı. Havayolu şirketi, direkt İzmir uçuşlarını 2016 yaz sezonunda başlatmayı planlıyor. Air Arabia Türkiye Müdürü Nüket Angın, İzmir'e gelerek İZKA koordinasyonunda hazırlanan programla kurum ziyaretlerinde bulundu.

İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bir ilin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasını sağlamadaki en önemli faktörlerden biris, turizm potansiyelin artması. Bunu sağlamadaki en etkili unsurların başında da direkt uçuşların artması geliyor. Bu çerçevede Birleşik Arap Emirlikleri'nden İzmir'e direkt uçuşun başlamasını çok önemsiyoruz. Bu uçuşların 2016 yazında başlaması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Birleşik Arap Emirlikleri, hedef ülkelerimizden birisi ve direkt uçuşlarla İzmir ile arasında turizm ve ticaret potansiyelinde ciddi bir artış olacağını düşünüyoruz." dedi.

Air Arabia Temsilcisi Angın ise, "İzmir, çok önemsediğimiz bir destinasyon. İzmir uçuşlarını başlatabilmek amacıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden uçuş hakkımızı aldık. İzmir'de ziyaret ettiğimiz tüm kurumlar, çok bizi sıcak karşıladı ve destek sözü verdi. Bu uçuşun, iki destinasyon arasındaki turizm potansiyelini geliştireceğini ve İzmir tanıtımına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ziyaret edilen kurum temsilcileri arasında İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, TÜRSAB Ege Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hepşen ve Ege Bölge Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Şube Müdürü Pınar Meriç, Ege Turizm Derneği Başkanı Özer Mumcu yer aldı.

Bu süreçte Birleşik Arap Emirlikleri'nde bir atölye çalışması düzenlenerek Dubai, Doha ve Sharjah'daki acentelere İzmir tanıtılacak. Daha sonra Emirlikler'den gelen tur operatörü ve acentelere, İzmir'de bir famtrip düzenlenecek. Nisan ayında da ATM Dubai Turizm Fuarı'na katılınarak, uçuşların etkinliğinin arttırılması ve İzmir'in tanıtılması için çalışmalar yürütülecek.

Birleşik Arap Emirliklerinden İzmir'e direkt uçuş başlatılıyor

Birleşik Arap Emirliklerinden İzmir'e direkt uçuş başlatılıyor

Birleşik Arap Emirliklerinden İzmir'e direkt uçuş başlatılıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim