• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Birincilik ödülü aldığı yarışmaya jüri üyesi oldu

Birincilik ödülü aldığı yarışmaya jüri üyesi oldu
Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 2008 yılında düzenlediği Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat yarışmasına katılarak birinci olan Arzu Çalar, bu kez yarışmanın...

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 2008 yılında düzenlediği Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat yarışmasına katılarak birinci olan Arzu Çalar, bu kez yarışmanın jürisinde yer aldı.

2008 yılında "Deneme" dalında düzenlenen yarışmada, "Bursa'nın Cümle Kapısı" isimli yazısıyla birinci olan ve "Dünya Alem" isimli bir kitabı basılan Arzu Çağlar, bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen yarışmada bu kez jüri üyesi olarak yer aldı. Çağlar, yarışmanın seçici kuruluna davet edilmesinin, kendisine ikinci bir mutluluk daha yaşattığını söyledi.

Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat yarışmasının farklı fikirlere açık, arkasında çok büyük bir emeğin sarf edildiği ciddi bir organizasyon olduğunu ifade eden Arzu Çağlar, "Sevdasını dert edinen insanların uğraşı içerisinde olduğu, Türk edebiyat dünyasının en uzun soluklu organizasyonlarından birisi. Bunu yalnızca ben söylemiyorum. Edebiyat dünyamızın duayen isimleri söylüyor. Bunun için de başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Yıllar öncesinde ödül almış bir yarışmacı olarak kalmayıp, bu gün de bu yarışmanın jüri üyeliği için davet edildiğini, bunun kendisini çok heyecanlandırdığını ifade eden Arzu Çağlar, şunları kaydetti: "Çok hoş, tarifsiz bir duygu. Bu da benim için bir ilk olacak. Birilerini derecelendirmek, benimde girip derece aldığım bir yarışmada jüri üyesi olmak, tarifi pek mümkün olmayan bir duygu. Aynı zamanda bizleri nasıl yetiştirdiklerini ve yıllar geçse de bizleri unutmadıklarını gösteriyorlar. Bursa, bu yönüyle de gerçekten tam bir vefa şehri. Bunu da tıpkı Ahmet Hamdi Tanpınar yarışması gibi, son olarak beni yarışma jürisine dahil etmek gibi davranışlarla da gösteriyor.

Birincilik ödülü aldığı yarışmaya jüri üyesi oldu

Birincilik ödülü aldığı yarışmaya jüri üyesi oldu

Birincilik ödülü aldığı yarışmaya jüri üyesi oldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim