• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Bir Roman Yazıyorum "Düşüm, Gerçeğim" Projesi İle Sağlık Taramaları

Bir Roman Yazıyorum "Düşüm, Gerçeğim" Projesi İle Sağlık Taramaları
Vali Esengül Civelek, proje kapsamında Kırklareli Doğan Işıkalp İlkokulu'nda başlatılan ağız-diş, görme-işitme sağlık taramalarına katılarak, öğrenci...

diş, görme-işitme sağlık taramalarına başlanıldı.

Vali Esengül Civelek, proje kapsamında Kırklareli Doğan Işıkalp İlkokulu'nda başlatılan ağız-diş, görme-işitme sağlık taramalarına katılarak, öğrenci ve velilerle buluştu.

Sağlık taramasına katılan öğrenciler ve veliler ile tek tek ilgilenen Vali Esengül Civelek, ağız-diş, görme-işitme sağlık taramalarında öğrencilerin yanından hiç ayrılmayarak minik yüreklerin heyecanlarına ortak oldu.

683 ÖĞRENCİ DİŞ TARAMASINDAN GEÇİRİLECEK

Öğrenci ve velilerin büyük ilgi gösterdiği ağız ve diş sağlığı taramaları kapsamında, Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı diş tarama ekipleri tarafından proje kapsamında 683 anasınıfı ve ilkokul öğrencisinin diş taramasından geçirilecek. Öğrencilerin ağız diş muayeneleri yapılarak, florurlu vernik ve florurlu jel uygulaması ile diş sağlığına yönelik müdahalelerde bulunulacak. Çürük tespit edilen çocukların tedavileri sağlanarak, ağız hijyeni, diş fırçalama teknikleri konusunda da eğitimler yapılacak.

10 OKULDA 2 ÖSI 996 ROMAN ÖĞRENCİ VE AİLESİNE GÖZ SAĞLIĞI TARAMASI YAPILACAK

Yine proje kapsamında ilk ve orta dereceli 10 okulda toplamda 2996 Roman öğrenci ve ailesine yönelik olmak üzere göz sağlığı taraması yapılacak. Halk Sağlığı Müdürlüğünce 2014 yılında Trakya Kalkınma Ajansının finansmanı ile gerçekleştirmiş olduğu Billur Gözler Projesi dahilinde alınan Otorefraktometre cihazları ile 3-13 yaş arasındaki yaklaşık 32.000 öğrenciye görme taraması uygulanmış olup, Bir Roman Yazıyorum Gerçeğim Düşüm Projesinde de bu cihazlar kullanılarak Billur Gözler Projesi'nin sürdürülebilirliği sağlanacak.

3 BİN 700 ÖĞRENCİ KULAK BURUN BOĞAT TARAMASINDAN GEÇİRİLECEK

"Bir Roman Yazıyorum Düşüm Gerçeğim" Projesi kapsamında, 1. sınıfta öğrenim gören çocuklara özel odyometri cihazı ile işitme taraması yapılarak, tarama sonuçlarına göre çocukların kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlarına yönlendirilmelerinin takibi sağlanacak ve işitme tarama programı ile Kırklareli'nde bu yıl içerisinde 3 bin 700 öğrenciye ulaşılacak.

Gerek proje kapsamında Roman çocuklara, gerekse ildeki tüm öğrencilere, yaş gruplarına göre yapılan ücretsiz ağız-diş, görme ve işitme taramaları yapılacak.

AİLELERE YÖNELİK UYUŞTURUCU, SİGARA VE ALKOL İLE MÜCADELE EĞİTİMLERİ

Kırklareli Valiliği başta olmak üzere, Kırklareli Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği içinde gerçekleşen "Bir roman yazıyorum düşüm, gerçeğim" projesi ile, dezavantajlı gruptaki roman öğrencilerin eğitime etkin bir şekilde kazandırılması, kültürel sosyal ve sportif aktiviteler içeren faaliyetlerle öğrencilerin sosyal uyum ve başarılarının arttırılması, yeteneklerinin açığa çıkarılması, sağlıklı, mutlu, nitelikli bireyler yetiştirilmesi hedeflenmekte, proje kapsamında ayrıca; sağlık taramalarından fiziksel aktivitelere, Trakya Ateşi Dans Grubu'ndan Sihirli Parmaklar Ritim Grubuna, Büyülü Sesler Korosu'ndan Halk Oyunları ekiplerine kadar bir çok proje hayata geçirilerek, bunların yanı sıra ailelere yönelik uyuşturucu, sigara ve alkol ile mücadele, ergenlik dönemi ve sorunlarıyla baş etme, sağlıklı beslenme gibi aile eğitimleri de verilmeye devam ediyor.

Bir Roman Yazıyorum "Düşüm, Gerçeğim" Projesi İle Sağlık Taramaları

Bir Roman Yazıyorum "Düşüm, Gerçeğim" Projesi İle Sağlık Taramaları

Bir Roman Yazıyorum "Düşüm, Gerçeğim" Projesi İle Sağlık Taramaları

Bir Roman Yazıyorum "Düşüm, Gerçeğim" Projesi İle Sağlık Taramaları

Bir Roman Yazıyorum "Düşüm, Gerçeğim" Projesi İle Sağlık Taramaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim