• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Bir Gecede İki Kurtarma Operasyonu

Bir Gecede İki Kurtarma Operasyonu
Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece Doğanşehir ilçesine bağlı Küçüklü Mahallesi'nde kardan dolayı mahsur kalan hasta bebeği ve Malatya ile...

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece Doğanşehir ilçesine bağlı Küçüklü Mahallesi'nde kardan dolayı mahsur kalan hasta bebeği ve Malatya ile Adıyaman'ın Sincik ilçesini birbirine bağlayan yolda mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Doğanşehir'e bağlı Küçüklü Mahallesi'nde yaşayan Şahin ailesinin 1,5 yaşındaki çocukları Fatih Şahin'in yüksek ateşle hastalandığı ihbarını alan Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, 4 saatlik çalışma sonucunda sağlık ekiplerini bebeğe ulaştırmayı başardı. Baba Murat Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin oğlu için gösterdiği çabanın takdire şayan olduğunu belirterek, "Fatih gece yarısı rahatsızlandı. Ateşini evdeki imkanlarla düşürmeye çalıştık fakat olmadı. Hemen Büyükşehir Belediyesi'ni aradık ve zor şartlara rağmen yardımımıza koştu" diye konuştu.

Malatya'yı Adıyaman'ın Sincik ilçesine bağlayan yolda mahsur kalan biri çocuk 3 kişiyi de 6 saatlik çalışma sonucunda kurtarmayı başaran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, aracı tekrar Malatya'ya getirdi. Yolun Aksu mevkinde fırtına ve tipiye yakalanan araçta mahsur kalan vatandaşların çağrısıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, donmak üzere olan vatandaşları kurtardı. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği karla mücadele çalışmasının çok önemli olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Gece Sincik'e gitmek için yola çıktık. Aksu mevkiinde fırtına ve tipiye yakalandık ve hareket edemedik. Siste görüş mesafemizi çok düşürdü. Çağrımıza cevap verip bizim için buraya kadar gelen Büyükşehir Belediyesi'ne şükranlarımızı sunuyorum. Bu yol aslında Karayolları'na ait bir yol. Büyükşehir Belediyemiz bu yolu açmak için canla başla çalışıyor" dediler.

Bir Gecede İki Kurtarma Operasyonu

Bir Gecede İki Kurtarma Operasyonu

Bir Gecede İki Kurtarma Operasyonu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim