• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Bingöl’de ‘Cinsel İstismar’ Protestosu

Bingöl’de ‘Cinsel İstismar’ Protestosu
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları, cinsel istismar olaylarını protesto etti.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu öncülüğünde toplanan sivil toplum kuruluşları, cinsel istismar olaylarını protesto etti.

Bingöl'de 18 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek, oluşturduğu İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, cinsel istismar olaylarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Dörtyol Saat Kulesi önünde sivil toplum kuruluşları adına açıklamayı okuyan İbrahim Dağılma, toplumun ahlaki kriz geçirdiğini belirterek, "Ekranlardaki on diziden dokuzunda eşlerin birbirini aldattığı, 7 yaşındaki çocuğun sınıf arkadaşını, 70 yaşındaki dedenin komşu nineyi ayartmaya çalıştığı senaryolarının reyting rekorları kırdığını görüyoruz. Kadının toplumdaki rolünün değişmesi ve aile kurumunun zayıflatılması ile yetişen yeni nesil toplumu ayakta tutan ahlaki değerlerden mahrum bırakılmıştır. Allah'ın azabına sebep olan sapıklıklar günümüzde meşru gösterilmeye çalışılıyor ve teşvik ediliyor. Haliyle evliliğe isteği azalmış, boşanmalar artmıştır. Gayrimeşru ilişkilerin artışı nesepsiz çocukların artmasına neden olmuş, önüne geçilemeyen bu durum dolayısıyla bu masum bebeklerin daha doğmadan kürtaj yoluyla katledilmesine zemin hazırlamıştır. Toplum olarak sürüklendiğimiz bu tehlike tüm açıklığıyla gözler önüne serilirken, sapkınlığı meşru göstermeye çalışarak her fırsatta muhafaza etmeye çalışanlar, ortaya çıkan bu sonuçtan da mesuldürler" dedi.

Evlilik dışı ilişkileri, flörtü ve her türlü sapık ilişkiyi yaygınlaştırmaya çalışan zihniyetlerin, çocuklara ve gençlere kurulan tuzakların en büyük müsebbipleri olduğunu ifade eden Dağılma, "Zira bu zihniyet sahipleri sapkınlıkların daha rahat yayılması ve kurumsallaşması için meclise teklifler vermiş, hatta Anayasal güvence altına alınması için çaba sarf etmişlerdir. Malum siyasi zihniyetin temsilcileri bununla da yetinmeyerek bazı sapıkları milletvekili adayı bile göstermişlerdir. Kadın kadına, erkek erkeğe sapık cinsel ilişkileri sapma olarak görmeyen, erkek ve kadın arasındaki nikâhsız yaşamı zina olarak telaki etmeyen ve hatta teşvik edenlerin bu konularda ahlaktan söz etmeye hakları yok ve rezil duruşları üzerinden dindar halkımıza da ahlak havarisi kesilmelerine müsaade edilmemelidir" diye konuştu.

"TEMİZ TOPLUM İNŞA EDİLMELİ"

Temiz bir toplumun, tüm siyasi partilerin, STK'ların ve kanaat önderlerinin elbirliği inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Dağılma, şunları söyledi:

"Kim olduğuna bakılmaksızın bu iğrenç fiilleri işleyenlere, en ağır cezaların verilmesi gerekir. Şüphesiz bu travma mağdurları ve ailelerini maddi ve manevi perişan etmektedir. Ne Batılı ifsat edicilerin ne de yerli taşeronlarının sinsi ve maksatlı kınamalarından çekinmeden dindar ve erdemli bir neslin yetişmesi adına maddi ve manevi ne gerekiyorsa bir an önce yapılmalıdır. Temiz neslin inşası köprü inşaatlarından da, baraj inşaatlarından da havaalanı inşaatlarından da daha önemlidir. Bu konudaki ihmal toplumsal yıkıma sebep olacaktır."

Bingöl’de ‘Cinsel İstismar’ Protestosu

Bingöl’de ‘Cinsel İstismar’ Protestosu

Bingöl’de ‘Cinsel İstismar’ Protestosu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim