• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Bingöl’de ‘Bir Torba Bir File, Poşete Güle Güle’ Kampanyası

Bingöl’de ‘Bir Torba Bir File, Poşete Güle Güle’ Kampanyası
Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Bingöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından desteklenen "Bir Torba...

Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Bingöl Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından desteklenen "Bir Torba Bir File, Naylon Poşete Güle Güle" adlı toplum hizmeti çalışması kapsamında Belediye Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Programa, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okul Müdürü Vedat Kişin, amaçlarının naylon poşet kullanımının azaltmak olduğunu ifade ederek, "Aynı zamanda bez ve torba filelerin kullanılması amacıyla yapılan toplum hizmeti çalışmasında, resim çalışması, veli bilgilendirme toplantıları yapıldı. Çalışma kapsamında bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve etkinliğimizin bu ayağından sonra pazar yerinde file dağıtımı yapılacak. Çalışmamız kapsamında bizlere destek sunan tüm kamu kurumları, öğretmenlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Programda sunum yapan Bingöl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Mustafa Yıldırım, naylon poşetlerin kanserojen madde içerdiğini söyledi. Yıldırım, "Dünyada her yıl 500 milyar ile 1 Trilyon arasında plastik poşet çanta kullanıldığı tahmin ediliyor. Üstelik bu sayının 380 milyarı sadece ABD'de kullanılıyor. Eskiden poşet yerine tamamen doğal olan kâse kâğıtları, bez torba ve file kullanılırdı. Bu sayede insanların yedikleri içtikleri de sağlıklı kalmaktaydı. Şimdi öyle mi? Sağlığımızı korumak için naylon poşetleri mümkün olduğunca kullanmayalım. File ve kumaş çantaları tercih edelim. Poşetteki gıdaları mümkün olduğunca kısa sürede poşetlerden çıkaralım çünkü poşetler kanserojen madde içeriyor" ifadelerini kullandı.

Plastik poşetlerin mümkün olduğunca insan hayatından çıkarılması gerektiğini belirten Yıldırım, "Tüketicilerin bilinçsizce poşet tüketmesi, satış noktalarında personelin kontrolsüz bir şekilde poşet vermeleri, üzerinde önemli durulması gereken ve oluşturulacak çözümlerin temelinde yer alacak bir husus olmalıdır" diye konuştu.

Yıldırım'ın konu hakkında etraflıca bilgi verdiği sunumun ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu'nda çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda derece yapan öğrenciler ödüllendirildi.

Program kapsamında çeşitli etkinliklerle sahne alan öğrenciler, sergiledikleri performansla katılımcılardan büyük beğeni topladı.

Öğrenciler, sergiledikleri gösterilerle naylon poşetlerin zararları ve file ile torba keselerinin yararlarına dikkat çekti. Program, katılımcılara torba ve file dağıtılmasıyla son buldu.

Bingöl’de ‘Bir Torba Bir File, Poşete Güle Güle’ Kampanyası

Bingöl’de ‘Bir Torba Bir File, Poşete Güle Güle’ Kampanyası

Bingöl’de ‘Bir Torba Bir File, Poşete Güle Güle’ Kampanyası

Bingöl’de ‘Bir Torba Bir File, Poşete Güle Güle’ Kampanyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim