• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Binali Yıldırım'dan o gazeteye suç duyurusu

Binali Yıldırım'dan o gazeteye suç duyurusu
Eski Bakan Yıldırım, takipsizlik kararına rağmen hakkında çıkan haberlerle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, takipsizlik kararına karşın hakkındaki iddiaları haberleştiren Zaman gazetesi ve bazı internet sitesi yöneticileri hakkında "hakaret" ve "iftira" suçlamasıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Alınan bilgiye göre, 26 Ekim 2014 tarihli Zaman gazetesinde "Yeni Türkiye, eski devlet! İkinci Ferhat Sarıkaya vakasına adım adım" başlıklı Uğur Sağındık imzalı haberde, Binali Yıldırım hakkındaki iddialara yer verildi. Aynı haber, bazı internet sitelerinde de yer aldı.

 

Yıldırım'ın avukatı Serkan Bayram, haberde müvekkilinin "rüşvet alan", "menfaat temin eden", yolsuzluk yapan", "adam kayıran" kişi konumuna sokulup, adeta mahkum edilmeye çalışıldığını savundu.

TAKİPSİZLİK KARARINA RAĞMEN YAPILDI

Müvekkili hakkında takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan Bayram, suç duyurusunda, "Şüpheliler, basın özgürlüğünün arkasına saklanarak, müvekkilime hakaret niteliğinde yakıştırmalar yapmış, yolsuzluk ve adam kayırma isnadında bulunmuştur. Söz konusu haber her ne kadar birtakım ses kayıtlarına dayanılarak yapılmış olsa da bu ses kayıtlarının gerçekle ilgisi yoktur.

Zira söz konusu ses kayıtlarıyla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan şikayetler neticesinde soruşturma başlatılmıştır. Bu soruşturmalar neticesinde suç deliline rastlanılmadığından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmiştir" ifadelerine yer verdi.

HAKLARINDA 6 YIL HAPİS İSTENİYOR

Gazete ve bazı internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulunan Bayram, Uğur Sağındık, gazete ve internet siteleri yöneticilerinin Türk Ceza Kanunu'nun "alenen kamu görevlisine hakaret" ve "iftira" suçlarından 2 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep ederken, ilgili habere internet sitelerinin erişiminin durdurulmasını istedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim