• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Binali Yıldırım: Yaptığım her işin hesabını veririm

Binali Yıldırım: Yaptığım her işin hesabını veririm
AK Parti'nin İzmir adayı Yıldırım, adının karıştığı rüşvet iddiaları ve İzmir'deki yolsuzluk operasyonu için net konuştu: Hepsinin hesabını veririm.

Türkiye bir yandan son hızla seçime giderken diğer yandan 17 Aralık'la birlikte 'yolsuzluk ve rüşvet' tartışmaları yaşıyor. Hükümetin "darbe girişimi" olarak gördüğü gelişmelerin yerel seçimlere nasıl yansıyacağı merak konusu.

Ak Parti'nin yerel seçimlerde en fazla zorlanacağı yerlerin başında ise İzmirgeliyor. CHP'nin "kale"si olarak görülen İzmir'i, Ak Parti'nin kazanması kimilerine göre imkansız.

İzmir'de gerçekleştirilen liman operasyonunda bacanağının da adı geçmesi ve ardından Sabah-ATV satışıyla ilgili tapelerin internete düşmesi ve konuyla ilgili hazırlanan fezlekede adının örgüt lideri olarak geçmesi Binali Yıldırım nasıl etkileyecek merak konusu.

YILDIRIM: ÜZERİME ALINMIYORUM

Radikal'den Ömer Şahin, Binali Yıldırım'a yolsuzluk ve rüşvet tartışmalarının kendisini ve İzmir seçimlerini nasıl etkileyeceğini sordu. Yıldırım, "Bu tartışmalar bizi hiç etkilemedi. Üzerime alınmıyorum" dedi ve şöyle devam etti: "Üzerime alınacak bir durum yok. Biz hiçbir zaman yolsuzluğun içerisinde yer almadık; almayız da. 10 yıldan fazla bakanlık yaptım; milyarlarca liralık bütçe kullandım, binlerce eser yaptım. Bütün bu yapılanların sorumluluğunu üzerimde taşıyorum.

"YAPILANLARIN BİRÇOĞUNDAN HABERİM OLMAZ AMA HEPSİNDEN SORUMLUYUM"

Yapılanların birçoğundan haberim olmaz ama hepsinden sorumluyum. Hepsinin hesabını da veririm.Olaylardan ben etkilenmedim ama etkilenmiş olabileceğimi düşünen İzmir'liler beni teselliye çalıştılar. 11 yıllık görevden sonra bu kadar sıcak ilgi görmek bir faninin yaşayabileceği en büyük mutluluklardan olsa gerek."

İNTERNTE DÜŞEN TAPELER

Son zamanlarda internet sitelerinde Sabah-ATV satışıyla ilgili bazı tapeler yayımlanıyor. Ses kayıtlarında tanınmış iş adamlarının 'ihale havuzu' oluşturduğu, bundan Binali Yıldırım'ın haberi olduğu iddia ediliyor.

Ömer Şahin'in izlenimine göre, Yıldırım bu konuyu 'hukuki' görmediği için kamuoyuna açıklama yapmayı doğru bulmuyor. En azından iddia sahiplerinin iddialarını ispatlamak zorunda olduğu düşüncesi hakim Binali Yıldırım'da.

YILDIRIM'IN İZMİR SLOGANI: 3 S, 2 H

İzmir'de 4 partinin büyükşehir belediye başkan adayının el ele poz vermesi büyük ilgi görmüştü. Binali Yıldırım, siyasi kavgalara karşın İzmir'deki yarışın centilmence süreceği mesajını verdi. Tamamen hizmete odaklandıklarını, kavgadan yana olmadıklarını söyleyen Yıldırım, seçim formülünü '3 S, 2 H' olarak açıklıyor.

Yıldırım, "Bizim şiarımız 3 S olacak. Yani sevgi, samimiyet, saygıdan ayrılmayacağız. Seçim süresince de sonra da devam edecek. 2 H'den ise uzak duracağız. Bunlar husumet ve hakaret olacak" diyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim