• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Bilişim Mucitleri Startup Weekend etkinliği Denizli'de yapılacak

Bilişim Mucitleri Startup Weekend etkinliği Denizli'de yapılacak
48 saatlik girişimcilik yarışması Startup Weekend Bilişim Mucitleri, Denizli'de düzenlenecek.

48 saatlik girişimcilik yarışması Startup Weekend Bilişim Mucitleri, Denizli'de düzenlenecek. Girişimcilerin, iş fikirlerini 48 saat süren bir maratonla şirket kurma aşamasına getirmesini sağlayan uluslararası yarışma, Samsung ve Habitat tarafından yürütülen Bilişim Mucitleri projesi kapsamında 12-14 Şubat 2016 tarihlerinde yapılacak. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu, Uluslararası Girişimcilik Merkezi ve Viveka tarafından desteklenen organizasyona katılacak girişimciler, 48 saatte teknoloji tabanlı iş fikrini, eğitimler ve mentorlar (akıl hocası) eşliğinde prototipe (üretim modeli) çevirecek.

Programla ilgili bilgi veren TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Civan Sözkesen, yarışmacıların 12 Şubat Cuma günü fikirlerini, mentorlar ve diğer katılımcılara anlatacağını belirtti. Sözkesen, "Daha sonra sunulan fikirler içinden en iyilerini seçip takımlarını kuracaklar. Takım kurulumunun ardından üretim sürecine geçilecek ve ekipler, 14 Şubat Pazar günü akşamına kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacak. Etkinlik boyunca Murak Gök, Koray Yıldız, İdil Şerifoğlu, Özümcan Demir, Ahmet Gözüaçık, Onur Can Sert, Barış Okur, Burcu Gökgöz ve Emin Okutan gibi mentorlar, girişimcilerle birlikte olacak. 14 Şubat Pazar günü yatırımcılardan oluşan jüri karşısında yapılacak sunumlarla en iyiler belirlenecek ve girişimciler maratonu tamamlamış olacak." dedi.

İl Genç Girişimciler Kurulu'nun koordinatörlüğünü yürüten Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer ise girişimciliği her zaman desteklediklerini dile getirdi. Özer, "Biz Denizli Ticaret Odası olarak girişimciliği önemsiyoruz. Bu kapsamda 2011 yılında başlattığımız girişimcilik eğitimlerinde, toplam 700 kişinin kendi işini kurabilmesi için gereken temel eğitimleri verdik. Girişimciliği destekleyen organizasyonlara da değer veriyor ve destekliyoruz. Startup Weekend etkinliğine de katkı sağlıyoruz. Girişimci potansiyelinin nitelik ve nicelik bakımından geliştirilmesi, aynı zamanda da girişimci kültürünün gençler arasında geliştirilmesine öncülük edilmesini desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim