• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 22 °C

Bilgisayarlı Burun Ameliyatı Tasarımı İle Mükemmel Sonuçlar

Bilgisayarlı Burun Ameliyatı Tasarımı İle Mükemmel Sonuçlar
Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, bilgisayarlı burun ameliyatı tasarımı ile mükemmel sonuçların elde edilebildiğini söyledi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, bilgisayarlı burun ameliyatı tasarımı ile mükemmel sonuçların elde edilebildiğini söyledi.

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, burun estetiği ameliyatları konusunda bilgi verdi. Dr. Bayçın, "Burnumuz yüzümüzün en merkezi noktasındaki organımızdır. Yüzümüzün görüntüsü de burnumuzun şeklinden ya da büyüklüğünden oldukça etkilenir. Yüzümüzle orantılı ve düzgün görünümlü bir burun estetik açıdan bizi oldukça iyi gösterirken burnumuzda mevcut olan bir şekil bozukluğu görüntümüzün oldukça bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle de burnumuzda mevcut olan şekil bozuklukları ya da orantısızlıkların giderilmesi için burun estetiği ameliyatları gerçekleştirilir" dedi.

"ÇOK BAŞARILI OPERASYONLAR PLANLANABİLİYOR"

Burun estetiği ameliyatlarının en önemli aşamalarından biri olan operasyonun planlama safhası hakkında bilgi aktaran Dr. Nazmi Bayçın, "Bir defa burun estetiği ameliyatı için karar verdiyseniz bunun sonrasında doktorunuzla görüştüğünüzde burnunuzda ne tür sorunların olduğunu, hissettiğiniz sıkıntıları net olarak detaylı bir şekilde ona aktarın. Bu problem ve sıkıntıları ne kadar detaylı ve net şekilde aktarırsanız çözüm yolları ile ilgili olarak doktorunuz da o kadar doğru bir ameliyat planlaması yapacaktır. Bu görüşme sırasında burnunuzda tam olarak nelerden rahatsız olduğunuzu ve operasyon sonrasında nasıl bir burun istediğiniz net olarak doktorunuza anlatın. Burnunuza daha önce bir darbenin isabet edip etmediğini, nefes alma zorluğu, burun tıkanıklığı, burun akıntısı, horlama ya da sinüzit gibi rahatsızlıklarınızın mevcut olup olmadığını belirtin. Sizin anlatacaklarınız ışığında tetkikler bu alanlarda daha detaylı gerçekleştirilir ve planlamalarda bir eksiklik meydana gelmez. Doktorunuzun yaptığı muayene esnasında burnun şekli ve iç yapısı kontrol edilir. Burun kemiklerinin ve kıkırdakların mevcut hali belirlenir. Buradaki deri kalınlığı kontrol edilir. Burundaki kıkırdakların durumu ameliyat planlaması için çok önemlidir. Ayrıca burnun yüzde bulunduğu nokta ve açısı da oldukça büyük öneme haizdir. Estetik cerrah tarafından gerçekleştirilen muayene sırasında burunda bir eğriliğin ya da geçmişte meydana gelmiş bir kırık ve buna bağlı gelişen yanlış bir kaynama olup olmadığı kontrol edilir. Yine doktorunuz yaptığı muayene ile istediğiniz burun yapısı ile yüzünüzün uyumlu olup olmayacağını belirler. Buna dayalı olarak da istediğiniz burun şeklinin de ameliyat sırasında oluşturulup oluşturulamayacağı tespit edilir" açıklamasını yaptı.

"BURNUNUZDA BİLMEDİĞİNİZ BİR TIKANIKLIK OLABİLİR"

İnsan burnunda meydana gelen olan tıkanıklıklar konusunda ise Dr. Bayçın şunları söyledi: "Burun dıştan muayene edildikten sonra içten de aynı işleme tabii tutulur. İnsanların yarısından fazlasında tıbbi olarak septum deviasyonu adı verilen burun deliklerini birbirinden ayırma görevini yerine getiren kıkırdakta eğrilikler meydana gelmektedir. Tabii buna dayalı olarak konka adı verilen burun etleri de gelişmiş olabilir. Mevcut olan eğriliğin derecesine paralel olarak ise nefes alma zorluğu meydana gelebilir. Fazla olmayan eğriliklerde kişilerin yoğun şekilde nefes alma problemi olmadığı için insanların büyük bölümü bunu far edemezler. Aslında burunlarında belirli bir ölçüde tıkanıklık olan kişiler de uzun senelerdir bu şekilde yaşadıkları için bu durumu kanıksamış ve normal nefes alma hali bu şekilde diye düşünmektedirler. Burnun iç kıkırdaklarında bir eğrilik mevcutsa bunların da düzeltilmesi gerekir. Düzeltilmediği durumlarda gerçekleştirilen burun ameliyatları sonrası bu durum dıştan görünümün de eğri olmasına sebep olur ve solunum problemleri de tam olarak çözülmemiş olur."

"AMELİYAT ÖNCESİNDE BURUN TASARIMI NASIL YAPILIR?"

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın burun ameliyatı öncesi bilgisayarla burun tasarımı konusunda ise, "Detaylı bir şekilde gerçekleştirilen muayene sonrasında burnun fotoğrafları çekilir ve bilgisayara aktarılır. Dijital ortama aktarılan bu fotoğraflar sayesinde burnun ameliyat sonrasındaki yeni halinin tasarımı gerçekleştirilir. Burada en önemli kriter hastanın cinsiyetidir. Bir kadın ile bir erkeğin burunları çok farklı şekilde tasarlanmalıdır. Erkekler için yapılacak tasarımlarda daha erkeksi görünümlerin elde edileceği burunlar tasarlanması gerekirken bir kadın burnu tasarlanırken oldukça zarif olması sağlanmalıdır. Bu tasarımlar gerçekleştirilirken bilgisayar yardımı ile ne tür bir burnun yüzünüze yakışacağı belirlenir. Bilgisayarda ortaya çıkarıla tasarım elde edilmesi hedeflenen burun şeklidir. Yüzde yüz bu şekil elde edilecek diye bir durum söz konusu değildir. Bilgisayarlı burun tasarımı ameliyatın nasıl gerçekleştirileceğini planlayabilmek için yapılır, ameliyattan sonra burnunuzun alacağı şekli belirlemek için yapılmaz. Her zaman yapılan tasarıma yakın bir görüntü elde edilir ancak kıkırdak yapısı, burun cildinin kalınlık durumu, kişiden kişiye yaraların iyileşme durumu gibi kontrol edilemeyen birçok faktöre bağlı olarak tasarım ile ortaya çıkan sonuçlar arasında çok az da olsa bir miktar farklılık olabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim