• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

Bilgiç: “Ekonomideki Düzelmenin İlk Sinyalleri Göründü"

Bilgiç: “Ekonomideki Düzelmenin İlk Sinyalleri Göründü"
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesinin az da olsa ekonomiye olumlu yansıdığını...

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitmesinin az da olsa ekonomiye olumlu yansıdığını söyledi.

Bilgiç, ATB meclis toplantısında 2016 yılı Nisan ayı itibariyle tarımsal ürünlerdeki hareketliğin başladığını belirterek yeni dönemin bereketli olmasını diledi. Merkez Bankası'nın çok azda olsa faiz indirimine gitmesi ile ekonomide düzelmenin ilk sinyallerinin görünmeye başladığını ifade eden Bilgiç, kredi maliyetlerinin ekonomi aktörlerinin üzerine ağır yük olarak bindiğini, temennilerinin faiz indirimlerinin elle tutulur hale gelmesi olduğunu belirtti.

Ekonomide önlerini görebilmek için hükümetin kalıcı programlarını uygulamaya başlaması gerektiğini söyleyen Bilgiç, "Seçimlerin üzerinden 5 ay gibi bir süre geçti. Zaman, artık çalışma zamanıdır. İcraatların başlaması lazım. Bunun ışıklarını ufak ufak görüyoruz ama iş hayatı olarak son yıllarda ekonomik olarak kaybettiklerimizi biran önce telafi edip, önümüze bakmalıyız. Ülke ekonomisi daha ileriye nasıl taşınır? İş hayatı olarak üzerimize düşeni biz yapıp, hükümetten de beklentilerimiz bu yönde artmaktadır. 2013 yılı Adanamızın ihracat rakamları yaklaşık 2 milyar dolara yakın iken 2014 yılında 1.8 milyar dolar, 2015 yılında ise 1.7 milyar olarak gerçekleşmiştir. İhracatımızda sürekli aşağılara doğru düşüş olmuştur. İşte bunu durdurup, yukarı doğru nasıl hamle yapılır? Buna bakmak lazım. Bunun hesabı çok iyi yapılmalıdır. Çok ciddi yapısal reformlar, arge çalışmaları yapılmalıdır. Bu destekleri hükümetimizden bekliyoruz" dedi.

Bölgenin gelişmeye, sıçramaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Bilgiç, şunları kaydetti:

"Bölgemizdeki havanın, toprağın ve suyun ahengi, verimi en üst noktaya taşımaktadır. Bu da dünyada çok az yerde bulunur. Bölge üreticimizin hem kendi ekonomisini hem de bölge ekonomisini güçlendirmesi için sürdürülebilir tarımın önemi çok büyüktür. Adana olarak genel ihracatımız içerisinde tarım ve tarıma dayalı sanayinin payı yüzde 55 civarındadır. Bu da bölgemizin tarımdaki gücünü göstermektedir. Havza modeli ile de desteklendiği takdirde Çukurova bölgemizi şaha kalkacağına inanıyoruz. Bunun için hükümetimizden destek bekliyoruz."

Bilgiç: “Ekonomideki Düzelmenin İlk Sinyalleri Göründü"

Bilgiç: “Ekonomideki Düzelmenin İlk Sinyalleri Göründü"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim