• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

BİLGEİŞ projesi ile kadınlar örgülerini sosyal medya üzerinden satabilecek

BİLGEİŞ projesi ile kadınlar örgülerini sosyal medya üzerinden satabilecek
ODTÜ Operasyon Yönetici Vekili Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, BİLGEİŞ projesiyle kadınların el işi ürünlerini internet üzerinden pazarlayabileceklerini...

ODTÜ Operasyon Yönetici Vekili Prof. Dr. Kürşat Çağıltay, BİLGEİŞ projesiyle kadınların el işi ürünlerini internet üzerinden pazarlayabileceklerini söyledi. Çağıltay, projeyle ilgili küçük işletmelere ücretsiz derslerin 20 ay süreceğini söyledi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından yürütülen İşçi ve İşverenlerin Kapasitelerinin Bilgi ve iletişim Teknolojileri Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (BİLGEİŞ) açılış konferansı Rixos Otel'de yapıldı. Açılış konferansına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Atalay, Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı Daire Başkanı Murat Aksoy, Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Müsteşarı François Begeot, ODTÜ Operasyon Yönetici Vekili Prof. Dr. Kürşat Çağıltay ve davetliler katıldı. Kürşat Çağıltay, proje hakkında bilgilendirme yaptı. Projenin 20 aylık bir proje olduğunu kaydeden Çağıltay, projenin bütçesini açıkladı. Çağıltay, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Toplam bütçesi dersler ve donanım olarak 3 milyon 400 bin Euro civarında bir bütçeye sahip. Bu proje kapsamında KOBİ'lere yönelik 100 adet ders geliştirilecek. Bu derslerin geliştirilmesi esnasında ekonomik olarak kazanımlarını, çalışmalarını pratiğe döküp KOBİ'lere yönelik dersler verilecek. 100 dersi bir başlangıç olarak görüyoruz. Bu dersler 20 ay sonra geliştikten sonra orada durmayacağız. Sloganımız 2023 yılına geldiğimiz 2023 derse ulaşmayı hedefliyoruz. ODTÜ'nün akademik birikimini öğrenme konusundaki pratiğe döküp KOBİ'lerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak ders üretilmesi. Dünyada şuan sürdürülen kitlesel açık ders yaklaşımı var. Binlerce kişinin aynı anda alabildiği açık ders yaklaşımı var."

Hedef kitlelerinin küçük işletmeler olduğunu belirten Çağıltay, eğitim ihtiyaçlarının ücretsiz derslerle sağlanacağını söyledi. Derslerin herkese açık olacağını ifade eden Çağıltay, "Örneğin işsiz, dezavantajlı gruplar, engelli grupları kendisine meslek edinmek isteyen kişiler bu dersleri alıp kendilerini geliştirebilecekler. Bu sisteme katkıda bulunacak kurumlar sertifika almak isteyenler kuruma ispat etmek isteyenlere de sertifika alarak da bunu belgelendirebilecekler." diye kaydetti.

Kadınlara yönelik derslerin de verileceğini açıklayan Çağıltay, kadınları ürettikleri örgüleri sosyal medya üzerinden nasıl satacaklarının öğretileceği üzerinde durdu. Çağıltay, "Kadınlara yönelik bir bayan örgü ile bir şeyler üretiyor. Bunu satmak istiyor, bunu sadece komşularına değil, internet üzerinden nasıl pazarlayabilir. Derslerimizden bir tanesi de bu. Bir işletmesi olmayan ama evinde bir şey üreten internetin bir sürü hizmeti var. ABD'de insanlar evlerinde ürettikleri bir şeyi internet üzerinde satabiliyorlar. Biz de burada neden satamayalım?" diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim