• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Bilecik’te Öğrenciler Sağlıklı Besleniyor

Bilecik’te Öğrenciler Sağlıklı Besleniyor
Bilecik'te kurulan Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, farkındalık oluşturmak adına imza attıkları projelerle öğrencilerin sağlıklı bir şekilde beslenmesini...

Bilecik'te kurulan Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği, farkındalık oluşturmak adına imza attıkları projelerle öğrencilerin sağlıklı bir şekilde beslenmesini sağlıyor.

Bilecik Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği ile Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol ile 2015-2016 öğretim yılında hijyen, süt ve süt ürünlerinin faydası konusunda bir eğitim semineri düzenlenerek, öğrenciler bilgilendirildi. Yapılan protokoller ve verilen seminerler hakkında bilgi veren Bilecik Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Başkanı ve Bilecik Anadolu Lisesi kantin işletmecisi Mehmet Sargın, Bilecik'te bir dernek kurarak mesleğimizi saygın hale getirmeyi planladıklarını söyledi. Amaçlarının, yarının teminatı gençlere en iyi şekilde hijyenik ve temiz mekanlarda güvenli bir şekilde hizmet vermek olduğunu anlatan Sargın, sözlerine şöyle devam etti:

"Bakanlığımız yayınlamış olduğu okullarda yiyecek ve içecek standardı niteliğine uygun hizmet vermekteyiz. Mekanlarımız fiziki olarak en iyi şekilde yeni çıkan kanunlar doğrultusunda, hijyen yasası doğrultusunda yönetmeliklere uygun şekilde düzenlemekteyiz. Gençlerimizi okul dışında tehlikelerden korumak adına okul içerisinde okul saatlerinde sabah saat 8.00'den öğleden sonra 17.00 saatleri arasında güven içerisinde bulundurmak adına her türlü yönetmelik maddesine uygun faaliyet göstermekteyiz. Bununla alakalı İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz bir çalışma protokolümüz var. Bu protokol doğrultusunda 2015-2016 öğretim yılında süt ve süt ürünlerinin faydası konusunda bir eğitim semineri bir bilgilendirme düzenledik, Bilecik Kantinciler Esnaf Derneği olarak. Bununla birlikte farkındalık yaratmak adına su tasarrufu suyu dengeli kullanmak boşa akmasını önlemek adına bilgi broşürü bastırdık. Bunları Bilecik'teki bütün okullarımıza dağıtıyoruz. Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu çalışmayı yapıyoruz. Bunun yanına aynı şekilde hijyen kurallarıyla ilgili bili broşürü bastırdık. El hijyeni ve el temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini neden önemli olduğunu broşürlerimizde anlattık. Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi ile Sayın Mustafa Kan hocamla birlikte bunların organizesini yapmaya devam etmekteyiz."

"DENETİM MEKANİZMASI OLAN KURUMLARLA İSTİŞARE İÇERİSİNDEYİZ"

Sargın, Bilecik'te bulunan denetim mekanizmaları ile istişare içerisinde olduklarını belirterek, "Bilecik'te kamu kuruluşlarında denetim mekanizması olan Tarım İl Müdürlüğümüze, Halk Sağlığı Müdürlüğümüze, Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüze, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare içerisinde bunların denetimlerine tabi olarak ve bunların yönlendirmelerine tabi olarak çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Aynı zamanda bu kurumlarımızla hizmeti verirken destekte bekliyoruz. Bu sayede çocuklarımızı okul saatinde okullarda yiyecek ve içecek hizmetini vermek. Bunun kontrolünü, denetlemesini ve yürütmesini sağlamak adına bu kurumlarımızdan inşallah desteklerini bekliyoruz. Onun dışında sivil toplum örgütü olarak kurulmamızın asıl amacı bu mesleğin yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımız için ne kadar önemli olduğunu duyurmak, vurgulamak ve anlatmaktır" dedi.

Bilecik’te Öğrenciler Sağlıklı Besleniyor

Bilecik’te Öğrenciler Sağlıklı Besleniyor

Bilecik’te Öğrenciler Sağlıklı Besleniyor

Bilecik’te Öğrenciler Sağlıklı Besleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim