• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bilecik’e ET Fiyatları Değişmedi

Bilecik’e ET Fiyatları Değişmedi
Bilecik Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırmızı et fiyatlarında tavan fiyat...

Bilecik Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırmızı et fiyatlarında tavan fiyat uygulaması yapmasının ardından et fiyatlarında herhangi bir değişikliğin olmadığını belirtti..

Subaşı. tavan fiyatı 32 lira olarak belirlenen dana ve kıymanın kilogram fiyatı Bilecik'te kilosu 34 parça etin kilosu 36 lira olarak satışlarına devam edildiğini söyledi. Odası Başkanı ve kasap dükkanı sahibi olan Ahmet Subaşı, "Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırmızı et fiyatlarında tavan fiyat uygulaması yapmasının ardından vatandaş için de esnaf için de iyi olacağını düşünüyorum. Fakat hala yazılı ya da sözlü bir tebligat elimize ulaşmadı. Bu konu gündeme geldi, ama bize bir şey söylenmedi. Tabii ki vatandaş da bunu merak ediyor. Bize gelen herhangi bir bildiri olmadığı için biz yine eski fiyatlarımızdan satışlarımıza devam ediyoruz. Kıymanın kilosu 34, parça etin kilosu 36 lira olarak satışlarına devam ediyoruz. Bakan beyin açıkladığı taban fiyata göre kıymanın kilosu 32 lira deniyor. Bizler de fiyatın düşmesini, hatta 30 lira olsun isteriz. Çünkü fiyatlar düşsün ki bizler de satış yapabilelim. Eskiden yaptığımız işi yapamıyoruz. Bu uygulama getirilince esnafında korunması gerekiyor. Yani alış fiyatlarında da belli bir fiyat olmalı. Şuan ne alış fiyatlarımızda ne satış fiyatlarımız da bir değişiklik yok. Biz eti nasıl alamıyorsak, öyle de satamıyoruz" dedi.

"BİZ DE VATANDAŞ GİBİ TELEVİZYONDAN DUYDUK HER ŞEY MUAMMA"

Bu uygulamayı vatandaş gibi televizyondan duyduklarını belirten Ahmet Subaşı, "Böyle bir uygulama olacaksa bizlere söylenmesi gerekiyor. Bizlere bir tebligat verip imzalatmaları gerekiyor ki biz de ona göre alışımızı ona göre satışımızı yapalım. Gerçi bizleri kimler denetleyecek orası da bir muamma. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın bununla ilgili denetleme yetkisi var mı veya bizi başka bir kurum mu denetleyecek. Yani şuan da her şey muamma" dedi.

"TABAN ET UYGULAMASI SEKTÖRÜ OLUMLU ETKİLER"

Böyle bir uygulamanın sektörü çok olumlu etkileyeceğini söylenen Subaşı, "Yarım kilo kıyma alan bir vatandaş, bir kilo kıyma alabilecek duruma gelecek. Şu anda evlere haftada bir kilo et giriyorsa o zaman iki üç kilo et girebilecek. Bu uygulamanın sürümlerini çoğaltır ve fiyatlar düşerse sürümümüz atar. Sürüm olan firma her zaman para kazanır. Biz de bu yüzden bu uygulamayı destekliyoruz. Umarız bu uygulama yapılır hatta açıklanan fiyat 32 lira umarız 30 lira olur ki vatandaşımız et alır, bizler de iş yapabiliriz" ifadelerine yer verdi.

"ÜRETİCİ HAYVANINI KESTİRİP YERİNE HAYVAN KOYAMAYABİLİR"

Bilecik Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, köylü, çiftçi, hayvan besleyen halkın bu durumdan nasıl etkilenebileceğinin de gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Devletin bu konu hakkında da önlemini alması gerektiğini anlatan Subaşı sözlerine şöyle devam etti:

"Yem fiyatlarında indirime gidilmesi gerekir, ne olur bilemem ama köylü, çiftçi, hayvan besleyen halkın o insanları da gözardı etmememiz gerekir. Bakanın açıklamasına göre üretici hayvan kestirmeye kalkarsa zarar eder. Üretici hayvanını kestirip yerine hayvan koyamayabilir. Bu durumdan en fazla üretici etkilenir."

"TABAN ET FİYAT UYGULAMASIYLA İTHAL ETİN ÖNÜNÜN AÇILMAYA ÇALIŞILDIĞINI"

Son olarak taban et fiyat uygulamasıyla ithal etin önünün açılmaya çalışıldığını belirten Ahmet Subaşı, "Bu taban fiyat uygulamasıyla eminim ki bir politika uygulanıyor. İthal etin önünü açma politikası bu. Bizler bu şartlarda ne o fiyata et alabiliriz, ne de satabiliriz. Durum böyle olunca da 2011 yılındaki gibi ithal etin Türkiye'ye girişi sağlanacak. Biz kasaplar olarak böyle düşünüyoruz. 1-2 ay içerisinde göreceğiz bakın İthal etin Türkiye'ye girişi sağlanacak" dedi.

Bilecik’e ET Fiyatları Değişmedi

Bilecik’e ET Fiyatları Değişmedi

Bilecik’e ET Fiyatları Değişmedi

Bilecik’e ET Fiyatları Değişmedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim