• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Bilecik MHP’de Sular Durulmuyor

Bilecik MHP’de Sular Durulmuyor
Görevden alınan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, MHP Genel Merkezi'nin il ve merkez ilçe teşkilatlarını kapatmasıyla...

Görevden alınan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, MHP Genel Merkezi'nin il ve merkez ilçe teşkilatlarını kapatmasıyla ilgili açıklama yaptıktan sonra parti binasının anahtarlarını masaya bırakarak gitti.

Bilecik İl Başkanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan görevden alınan MHP Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses, ülkeyi 13 yıldır siyasi partiden çok çıkarlar birliği olan bir grubun yönettiğini söyledi. Gürses, "AKP, çıkarları örtüşenlerin "kazan-kazan" stratejisi bağlamında el ele verdiği bir saadet zinciri gibi görünmektedir. Şahsi çıkarlarını din ve siyaset edinmiş olan bu yeni iktidar elitleri, çıkarlarına karşı çıkanları derhal dinsiz, terörist ve küfür içinde olmakla itham etmektedir. AKP'nin tek başına iktidar olduğu bu dönem, cumhuriyet tarihinin eşi görülmemiş yolsuzluk ve rüşvet yöntemleri icat edildi. Adalet ve hukuk tepetaklak oldu. Yolsuzlukları açığa çıkaranlar yargılandı, yolsuzluk yapanları tutuklayanlar tutuklandı, ayakkabı kutularında ele geçirilen paralara bir de faiz ilave edilerek, yolsuzluk ithamı altındakilere geri verildi. Üstelik imar rantları, ihale fesatları, sıfırlama işlemleri ve rüşvet iddiaları, doğrudan iktidarın bakanları ile alakalıydı. Bunların yanında bir de iktidardakiler ile birlikte sürekli olarak kazanan çeyrek aydın ve yarı eşraftan oluşan bir sınıf türedi. Bunlar da şahsi çıkarlarını ilke edinmiş gazeteci, akademisyen, sanayici, medya kuruluşları, sendikalar, iktidar ilahiyatçıları ve sivil toplum kuruluşu görünümlü yandaşlardı. Kaderlerini sadece iktidara bağlamış, iktidarı besleyen ve iktidardan beslenen bu gruplar, ülkenin tek sahibiymiş gibi davranıyorlardı" dedi.

"ÜLKÜCÜLERE SEVR PARANOYASIYLA, KANDAN BESLENMEKLE VE MORG BEKÇİLİĞİ SUÇLAMASIYLA SALDIRILIYOR"

Ülkenin teröristler tarafından yangın yerine çevrildiğini belirten Gürses, "İktidar terörün belinin kırıldığından bahsederek, siyasette suni gündem oluşturuyor, kamuoyunu yeni Anayasa ve Başkanlık tartışmaları ile meşgul ediyordu. Günlük ortalama 3-4 şehit haberi, toplumumuzda trafik kazası sınıfına indirgenip, alıştırılmaya çalışıyor, bu durumu topluma anlatmaya çalışan biz ülkücülere ise "Sevr Paranoyasıyla, Kandan Beslenmekle ve Morg Bekçiliği" suçlamasıyla saldırılıyordu. Bu durumda ülkemiz insanını ortak hedeflerde bir araya getirme iradesine sahip tek siyasi kuruluş olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarına ihtiyaç olduğu ayan beyan ortaya çıkmaktadır. İl başkanı olarak ülkücülüğün asgari şartının, nefsi ile davranmamak gerektiğine, partimiz tabanı ve ülkücü hareket ile istişare edilmesi gereğine inanıyorum. Bu inançtan yola çıkarak; Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Kongre Bilecik delegeleri olan bizler, şeref ve sadakatle, mensup olduğumuz partimizin tüzüğünde tanımlanmış meşru haklarımızı kullanarak, hukuki ve vicdani temelde irade beyanı ile kurultayımızın toplanması çağrısında bulunduk. Bu doğrultuda irade beyan eden ve etmeyen bütün ülküdaşlarımızın ve teşkilatlarımızın kararına saygımız sonsuzdur" diye konuştu.

"GÖREVDEN ALINSAK DA HAREKETİMİZ VE DAVAMIZIN EMRİNDEYİZ"

Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses son olarak, Milliyetçi Hareket Partisi'nde her ahval ve şartta kararı ülkücülerin vereceğini de anlatarak, şöyle devam etti:

"Bugün görevi bırakırken, davama olan aşkımdan ve sevdamdan hiçbir şey eksilmemiştir. Yeni göreve gelen arkadaşlarında, ülküdaşlık hukukunu zedelemeyeceklerine ve ülkücüleri birbirine düşürmeyeceklerine olan inancım tamdır. Görevden alınsak da hareketimiz ve davamızın emrindeyiz. Biz dün ülkücüydük, bugün de ülkücüyüz, yarın da ülkücü olarak davamıza elimizden geldiğince hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu görevler kimseye baki değildir. Bugüne kadar birlikte görev yaptığımız ülküdaşlarım adına, yeni göreve getirilen arkadaşlara Cenab-ı haktan muvaffakıyet diliyorum."

Konuşmasının ardından Gürses, açıklama sırasında kendisine elden ulaştırılan bir dilekçeyi okudu. MHP Genel Merkezi tarafından MHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığına Kurucu Başkan seçilen Ali Tetik ise kendisinin haberi olmadan atama yapıldığını ve kurucu başkanlıktan istifa ettiğini söyledi. Bu istifanın ardından MHP Bilecik İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Gülmüş Filoğlu da istifa ettiğini açıkladı.

Öte yandan, açıklamanın ardından görevden alınan İl Başkanı Ahmet Gürses ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Aydemir de, parti anahtarlarını masanın üstüne bırakarak gitti. Bunun üzerine İl Genel Meclis üyesi Mehmet Yılmaz, anahtarları alarak il başkanlığı odasına bıraktı.

Bilecik MHP’de Sular Durulmuyor

Bilecik MHP’de Sular Durulmuyor

Bilecik MHP’de Sular Durulmuyor

Bilecik MHP’de Sular Durulmuyor

Bilecik MHP’de Sular Durulmuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim