• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Bilal Erdoğan ilk kez canlı yayında

Bilal Erdoğan ilk kez canlı yayında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, katıldığı canlı yayında kendisi için İtalya'ya kaçtı iddialarına cevap verdi. Erdoğan, “Ben bayramda da buradaydım. Hologramla buraya beni ışınlamadılar” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, ilk kez canlı yayına çıktı. Programın gerçekleştirildiği stüdyoda arka fon olarak Türk bayrağı kullanıldığı dikkat çekti. IŞİD ile bağlantılı olduğu iddialarına da cevap veren Erdoğan, “Ben ciğer şiş yemeyi severim. Orada ciğer yerken sağolsunlar. Orda resim çektirdik. Oradan bir partinin genel başkan yardımcısı o resmi alıyor. 'Bilal Erdoğan IŞİD'çilerle birlikte' diyor. Ciğercide çektirdiğimiz hatıra fotoğrafına IŞİD iftirası yapıyorlar. Utanmıyor mu, siyasetçiler iftira atıyorlar? Hedef de ben değilim. Burada maksat ülkenin sayın Cumhurbaşkanı'na zarar vermek. Benim dokunulmazlığım yok. Kılıçdaroğlu tazminat ödeyecek” dedi.

ASIL HEDEFİM BOĞAZİÇİ

Eğitim hayatında asıl hedefin Boğaziçi Üniversitesi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Benim aslında hedefim İstanbul'daki benim o zaman gördüğüm en iyi bölüm siyaset bilimi bölümü olan Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanmaktı. Ancak bu katsayı engeli bizim lise 3’ün yazında o sene biz 5 sınıftan oluşuyorduk. Son senede şartları değiştirdiler. 4 sınıf arkadaşımız başka yerlere geçişler yaptılar. Normal ve özel okullara geçişler yaptılar. Kat sayı engeline takılmamak için ayrılanlar oldu. Yaşanması gereken bir dönemdi. Bizi güçlendirdi. Kız kardeşlerimiz okulda baş örtüsü mağduru oldu. Erkekler de kat sayısı mağduru oldular. Herkesin morali bozuktu. Benim vizyonum yurt dışına çıkmak değildi Boğaziçi'ne gitmekti. Yabancı dilim de fena değildi. 17-18 yaşında böyle bir sistem bize dur dedi” diye konuştu.

Amerika'da eğitim hayatının ardından orada kalmayı düşünmediğini ifade eden Erdoğan şöyle devam etti: “Burs desteğiyle Indiana'daki eğitimimi tamamladım. Harvard'a girdiğimde 21 yaşındaydım. Toplam 190 öğrenci vardı ve en genç öğrencilerden birisi bendim. Ben 10 yıla yakın Amerika'da yaşadım. Ve gerçekten Amerika'da kalmayı hiç düşünmedim. Muhakkak ülkeme döneceğim diye düşündüm. Masterdan sonra Türkiye'ye dönmeyi düşünürken bir arkadaşımdan Dünya Bankası fikri geldi. Bana katkısı olur mu diye düşündüm. Bu şekilde Dünya Bankası'na başvurdum. Orada iki mülakat yaptık. Mülakatları yapan kişilerle aynı okuldan mezun olduğumuzu öğrendim. Orada sözleşmeli danışman olarak girdim. 2 yıllık bir sözleşmeydi. Eğitim politikası üzerine çalışmalar gerçekleştirdik.”

TÜRGEV'E SALDIRILARDA HEDEF CUMHURBAŞKANI

TÜRGEV ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “TÜRGEV tamamen kız öğrencilerin konaklaması ve eğitim hayatları boyunca onlara burs sağlanması amacıyla kurulmuş bir kurumdur. TÜRGEV’in öğrenci sayısı 6 bin 500, yurt sayısı 40′ı aştı. TÜRGEV bir akademi gibi, üniversitede verilmeyen dersler de veriliyor. TÜRGEV’e yapılan saldırılarda hedef TÜRGEV değil, ben, ailem, Cumhurbaşkanı hedef alınıyor” ifadelerini kullandı.

İtalya'ya neden gittiği sorularına da cevap veren Erdoğan, “Ömer Tayyip 2 yaşındayken, İtalya Türkiye’ye daha yakın diye oraya gitmeyi planladık. İtalya’da asistanlık yaptım, tezimi yazmaya başladım” cevabını verdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim