• BIST 9937.74
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Biçer: Kaos ortamından en olumsuz etkilenen kesim kadınlar

Biçer: Kaos ortamından en olumsuz etkilenen kesim kadınlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Türkiye'nin kaos ortamında olduğunu ve bu kaos ortamından en olumsuz etkilenen kesimin...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Türkiye'nin kaos ortamında olduğunu ve bu kaos ortamından en olumsuz etkilenen kesimin kadınlar olduğunu söyledi.

CHP Manisa Şehzadeler İlçe Kadın Kolları tarafından, parti binasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Biçer, Türkiye'nin kaos ortamında olduğunu ve bu kaos ortamından en olumsuz etkilenen kesimin kadınlar olduğunu ifade etti.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun facebook'ta kendi fotoğraflarını paylaştığı gerekçesiyle eşinden dayak yiyen kadının 10 bin TL para cezasını onamasına tepki gösteren Biçer, "Geçen hafta Yargıtay hukuk dairesi bir karar verdi. Ne yazık ki kadın mücadelesinde bizi bir adım geriye götürmek için verilen bir karadır. Yargıtay sosyal medya olan facebook sayfasında fotoğraflarını paylaşmış bir kadını, bu fotoğraflarını paylaştıktan sonra eşi tarafından şiddete uğramış bir kadını 10 bin TL tazminat ödemeye mahkum etti. Yani kadının paylaşmış fotoğraflarını, kocasının şiddetinden daha büyük bir olay olarak gördü. Bu bizim her zaman söylediğimiz Özgecan yasasıyla da somutlaştırma çalıştığımız ve TBMM'den geçmesi için her dakika uğraştığımız geriye çekmek, yok etmek üzerine alışmış bir karardır. Bu kararı kınıyoruz." dedi.

Kadına şiddetin hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamayacağının altını çizen Biçer, "Bizim mücadelemiz karanlık zihniyetle. Bu devlet aklıyla, erkek aklıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Özgecan yasanını çıkıp, kadına yönelik şiddet ile cinayetlerin hiçbir indirim almadan ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılması cezası verilene kadar mücadelemiz sürecek." diye konuştu.

TBMM'de tartışılan Esnek Çalışma Yasası'nın da kadını olumsuz yönde etkileyeceğini dile getiren Biçer, "Esnek Çalışma Yasa Tasarısı diye bir şey var. Bu bütün işçileri mağdur edeceği gibi kadınlarımıza da çok büyük bir mağduriyet sağlayacak. Zaten bu devlet aklı, ataerkil ve töreler yapısı ile kadını baskı altına alarak kadının çalışmasına ve topluma karışmasına engel olmaya çalışıyor. Kadına illaki eve hapsetmeye çalışıyor. Bu çıkarılmak istenen ve hiçbir iş güvenliği yasasına uygun olmayan esnek çalışma yasasına sonuna kadar karşıyız." şeklinde konuştu.Cihan

Biçer: Kaos ortamından en olumsuz etkilenen kesim kadınlar

Biçer: Kaos ortamından en olumsuz etkilenen kesim kadınlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim