• BIST 9942.91
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Beyşehir’de Zabıtadan Denetim

Beyşehir’de Zabıtadan Denetim
Konya'nın Beyşehir ilçesinde, zabıta ekipleri tarafından çay ocağı, büfe ve lokanta gibi işyerleri denetime tabi tutuldu.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, zabıta ekipleri tarafından çay ocağı, büfe ve lokanta gibi işyerleri denetime tabi tutuldu.

Beyşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe merkezinde faaliyet gösteren çay ocağı, büfe ve lokantalarda denetim ve kontroller gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, denetimlerin halk sağlığını koruma, esnafı bilinçlendirme, hizmet kalitesinin yükseltilmesi, mevcut işyeri standartlarının iyileştirilmesi gibi hususlarda büyük önem taşıdığı belirtildi. Denetimlerin vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla şehir merkezinin genelini kapsadığının belirtildiği açıklamada, denetlenen işyerlerinde ruhsat, genel temizlik, hijyen, teknik koşulların incelendiği kaydedildi.

Yapılan açıklamada, "Çay ocakları denetimlerinde çatlak, kirlik bardak ve fincan gibi malzemelerin kullanılmaması gerektiği konularında işyeri sahiplerine uyarılarda bulunulurken, tost makineleri de hijyen yönünden mercek altına alındı. Denetimler esnasında işyeri sahipleri ve çalışanlarına yasal mevzuat, teknik ve hijyenik konular ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı. İşyeri çalışanlarının faaliyetleri esnasında kişisel temizliğine yüksek derecede özen göstermesi gerektiği, tırnaklarının kısa kesilmiş olması, ellerin sürekli temiz tutulup açıkta yara olmaması gibi kurallara dikkat edilmesi gerektiği, mesai esnasında başlık, maske, eldiven ve ayak giysileri gibi uygun koruyucu giysilerin gerektiğinde giyilmesi gerektiği, bu giysilerin kolay temizlenebilir olması ve temiz tutulmasının lazım geldiği hatırlatıldı. Ayrıca, ekiplerimiz, işyeri sahiplerini soğutucu dolap temizliği bakım konusu ve sıcaklık derecelerine dikkat etmeleri hususlarında da uyardı. Gıda maddelerinin muhafaza koşullarına dikkat edilerek uygun şekilde saklanmaları konusunda titiz davranılması gerektiği hatırlatıldı" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim