• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Beyşehir Kültür Merkezine Kavuşuyor

Beyşehir Kültür Merkezine Kavuşuyor
Konya'nın Beyşehir ilçesi uzun yıllardır özlemle beklenen Kültür Merkezi'ne bu yıl içerisinde kavuşuyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesi uzun yıllardır özlemle beklenen Kültür Merkezi'ne bu yıl içerisinde kavuşuyor.

Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve 5 ay önce ihaleyi üstlenen firma tarafından inşaat çalışmalarına başlanılan Kültür Merkezi hizmet binası hızla yükselirken kaba inşaatı da büyük ölçüde tamamlandı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, geçmişte göreve gelen her belediye başkanının yapmak istediği hatta sözünü verdiği Kültür Merkezi'nin yapımını gerçekleştirmenin de kendi dönemlerine kısmet olduğunu belirterek, "Beyşehir'imizin yıllardan beridir özlemle, hasretle beklediği ilçemize farklı bir vizyon kazandıracak proje artık hayal olmaktan çıkıyor. Beyşehir'in de artık ilçeye yakışır, konferans, panel, kongre ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği modern bir Kültür Merkezi olacak. İhalesini üstlenen firmamız tarafından inşaat çalışmaları Ekim ayında atılan temel atma töreni ile başlayan Kültür Merkezimiz araya giren kış dönemine rağmen durmadan büyük bir hızla devam etti ve artık gelinen noktada kaba inşaatının da beklenen de kısa zamanda tamamlanması bizleri çok mutlu etti" dedi.

450 günde bitirilmesi öngörülen inşaatın daha kısa süre içerisinde tamamlanabilmesi için ihaleyi yürüten firmanın çok büyük bir özveri gösterdiğini aktaran Özaltun, hız kesmeden devam eden inşaat çalışmalarının sonbaharın mevsiminin ilk aylarında sona ermesini beklediklerini, açılış törenini ise Aralık ayındaki Hazreti Mevlana'yı anma törenlerinde gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

İnşaatının başlangıcından itibaren çevresine kurulan kameralar vasıtasıyla Beyşehir Belediyesi'nin internet sitesinden de 24 saat süreyle canlı olarak izlettirilen Kültür Merkezi'ni bir yaşam merkezi olarak da nitelendirdiklerini yineleyen Özaltun, Kültür Merkezi ile birlikte çevresinde yapılması planlanan yeni Emniyet hizmet binası, yarı olimpik yüzme havuzunun bu bölgeyi yeni bir çekim ve cazibe merkezi haline getireceğine inandığını belirtti. Başkan Özaltun, "Sadece bunlar değil elbette, Avşar Mahallesi'nde TOKİ Başkanlığımız tarafından hayata geçirilecek olan 2.etap toplu konut projesiyle birlikte bu bölge Beyşehir'in en gözde, en canlı yeni yaşam alanı haline gelecek. Kültür Merkezimiz daha yapımı tamamlanmadan yatırımcıların da ilgisini çekmeye başladı. Burada alışveriş merkezi kurmak isteyen ya da farklı düşünceleri olan yatırımcılarımız da şimdiden Belediyemize girişimlerde bulunmaya başladı" diye konuştu.

Özaltun, estetik mimari yapısı ile dikkat çeken Kültür Merkezi'nin zemin katında 757 metrekarelik düğün salonu, birinci katında girişte fuaye ve sergi salonu ile 851 metrekarelik alış veriş merkezi, diğer katlarda ise lobi, büfe, teknik odalar, hazırlık odaları, bin kişi kapasiteli konferans salonu, ofis, depo, restoran, kafe ve mutfak gibi bölümler bulunacağını sözlerine ekledi.

Beyşehir Kültür Merkezine Kavuşuyor

Beyşehir Kültür Merkezine Kavuşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim