• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Beyşehir Belediyesi’nden Vatandaşların Talebine Destek

Beyşehir Belediyesi’nden Vatandaşların Talebine Destek
Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde cenaze namazlarının kılındığı Merkez Çarşı Camii önüne elektrikli sistemle açılıp kapanabilir...

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçe merkezinde cenaze namazlarının kılındığı Merkez Çarşı Camii önüne elektrikli sistemle açılıp kapanabilir şemsiyeler ile cemaatin ve çevredeki vatandaşların oturabilmesi için oturma bankları yerleştirecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, cami cemaatinden gelen talep üzerine ilçe merkezinde cenaze namazlarının kılındığı Çarşı Camisi önüne elektrikli sistemle açılır kapanır şemsiyeler yerleştirileceğini söyledi. Caminin önüne cemaatin oturabileceği oturma bankları da konulacağını aktaran Özaltun, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Çarşı Camisi cemaatimiz bir imza kampanyası başlatmış. Kampanyaya cami çevresindeki esnaflarımız da imzalarıyla destek vermiş. Toplanan imzalarla birlikte makam ziyareti gerçekleştirerek taleplerini dile getirdiler. Çarşı merkezindeki ibadethanenin aynı zamanda cenaze namazlarının kılındığı bir cami olduğunu hatırlatarak, bu bölge için cemaati yaz mevsiminde güneşin, kış aylarında ise yağışların etkisinden korumak için elektrikli sistemli çalışabilen şemsiyeler istediler. Aynı zamanda, cami önüne oturma bankları yerleştirilmesi talebinde de bulundular. Belediye olarak bu talebi yerinde gördük ve isteklerini yerine getirmek amacıyla çalışma başlattık" dedi.

ÖZALTUN'A TEŞEKKÜR ETTİLER

İmza kampanyasına öncülük eden Beyşehir Birliği, Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bakir Sami Tan, cami önündeki cenaze namazı kılınan alanın şemsiyelerle kapatılması için 330 imza topladıklarını belirterek, "Vatandaşımıza, esnafımıza ve cami cemaatimize sorduk. Herkes bu taleple ilgili olarak aynı görüşte birleşti. Cemaatimizin namaz kılarken yağışlı günlerde ıslanmaması ve yaz günlerinde de güneşin sıcağından olumsuz etkilenmemesi için böyle bir istekte bulunduk. Başkanımız da sağolsun, bizlerden gelen bu talebimize olumlu cevap verdi. O yüzden, kendisine çok teşekkür ediyoruz. Sağolsun varolsun" şeklinde ifadelere yer verdi.

Beyşehir Belediyesi’nden Vatandaşların Talebine Destek

Beyşehir Belediyesi’nden Vatandaşların Talebine Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim