• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Beyoğlu’ndaki Çocuklar Bilimle Yetişiyor

Beyoğlu’ndaki Çocuklar Bilimle Yetişiyor
Beyoğlu Belediyesi semt konaklarında eğitim gören Anaokulu öğrencilerini bilimle buluşturdu.

Beyoğlu Belediyesi semt konaklarında eğitim gören Anaokulu öğrencilerini bilimle buluşturdu. Aynalıkavak Semt Konağında eğitim alan kreş çocukları, İTÜ Bilim Merkezinden gelen eğitmenlerle birlikte sihirli kimya deneyi yaptı. Renkten renge, köpük ve bulut oluşumu gibi deney yapan çocuklar, hem eğlendi hem de öğrendi.

Beyoğlu Belediyesi, çocuklara yönelik etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Aynalıkavak Semt Konağında eğitim gören Anaokulu öğrencileri İstanbul Teknik Üniversitesinden gelen eğitmenlerle birlikte bilimsel deney yapmanın heyecanını yaşadı. Yaşlarına uygun tasarlanan deneyler ile bilimi hayatın bir parçası olarak öğrenen çocuklar, renkten renge deneyi ile mor lahana suyuna kabartma tozu ve sirke katarak sudaki renk değişimine şahit oldu. Ardından deney tüplerine atılan bir parça kuru buz üzerine döktükleri sıcak suyla bulut oluşturdu. Eğitmenlerin çeşitli kimyasallar ile renkli köpük yapmalarını şaşkınlıkla izleyen minikler, hem eğlendi hem öğrendiler.

"BİLİMİ EĞLENEREK SEVDİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Çocuklara eğitmenlik yapan İTÜ Bilim Merkezi Eylem Bilim Koordinatörü Nurçin Bozkurt, "Bugün 3,5- 4,5 yaş öğrencilerimiz ile beraber sihirli kimya etkinliği yaptık. Etkinliğimizde öğrencilerimiz için tasarlanan kendi yaşlarına uygun 4 farklı deneyimiz vardı. Öğrenciler kendi deneylerini yapıp aslında biraz daha yaparak ve yaşayarak bilimin hayatımızın bir parçası olduğunu göstermekti amacımız. Dev bulut oluşumu, köpük oluşumu, renkten renge gibi çeşitli deneyler yaptık. Amacımız dediğim gibi bilimi eğlenerek sevdirmek. Bugün Aynalıkavak Semt Konağında öğrencilerimizle buluştuk" diye konuştu.

Beyoğlu’ndaki Çocuklar Bilimle Yetişiyor

Beyoğlu’ndaki Çocuklar Bilimle Yetişiyor

Beyoğlu’ndaki Çocuklar Bilimle Yetişiyor

Beyoğlu’ndaki Çocuklar Bilimle Yetişiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim