• BIST 9834.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Beyoğlu Saldırganı IŞİD'li Mehmet Öztürk, Bomba Yeleği ile Bin Kilometre Yol Almış

Beyoğlu Saldırganı IŞİD'li Mehmet Öztürk, Bomba Yeleği ile Bin Kilometre Yol Almış
Beyoğlu'nda turistleri hedef alan Öztürk'ün Adıyaman'dan İstanbul'a bomba yeleğiyle geldiği ortaya çıktı. IŞİD'li terörist bin kilometrelik Adana-İstanbul hattında montunu hiç çıkartmamış.

İstanbul'un en işlek caddelerinden İstiklal'de turist kafilesini hedef alan kanlı saldırıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. IŞİD'li canlı bomba Mehmet Öztürk'ün Adana-İstanbul yolculuğunu ve bağlantılarını mercek altına alan polis, kritik bilgilere ulaştı. Canlı bombanın 15 Mart'ta kaldığı Beşiktaş'taki otelden ayrıldıktan sonra Adana'ya döndüğü, buradan üzerinde bomba ile tekrar İstanbul'a geldiği tespit edildi.

YELEĞİYLE GELDİ

Saldırı anı ve öncesine ait kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, İstiklal Caddesi'nde kendini patlatan canlı bomba Mehmet Öztürk'ün Adıyaman'dan bomba düzenekli yeleği giyerek otobüsle Esenler Otogar'ına geldiğini belirledi.

Yaklaşık bin kilometrelik yolu canlı bomba yeleğiyle gelen Mehmet Öztürk'ün, otogardan Taksim'e taksi ile gittiği anlaşıldı. IŞİD'li canlı bombanın Taksim'deki yaya alt geçidinde inerek İstiklal Caddesi'nde kendini patlattığı yere gelişi de güvenlik kameralarına yansıdı.

İKİNCİ TERÖRİST ARANIYOR

Güvenlik birimlerinin yaptığı teknik inceleme sonucunda canlı bomba Mehmet Öztürk'e yol gösteren ikinci bir kişi de tespit edildi. İsmi açıklanmayan ve canlı bombaya talimat verdiği belirlenen terörist her yerde aranıyor.

HİZBULLAH'TAN IŞİD'E GEÇTİ

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan canlı bomba Mehmet Öztürk ile aranan üç IŞİD militanının aynı ekipten oldukları belirlendi. Örgüt içerisinde komutan olarak adlandırılan Yunus Durmaz'ın canlı bomba Mehmet Öztürk ile yakın arkadaş oldukları tespit edildi. IŞİD'li teröristlerin Gaziantep ve Adıyaman civarındaki Selefi gruptan oldukları, bir dönem Hizbullah içerisinde bulundukları, ardından da IŞİD'e katıldıkları ifade edildi.

2 KARDEŞ SAHA İÇİNDE KENDİNİ FEDA EDECEK

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin iptal edilmesine neden olan ihbara Karar ulaştı. Emniyet'e saat 14.30'da gelen ihbarda, "Gaziantepli Abdullatif ile kardeşi Mervan saha içerisinde kendini feda edecek." deniyor.

Dev derbinin oynanacağı pazar günü saat 14:30'da İstanbul Emniyeti'ne kritik bir ihbar geldiği ortaya çıktı. İhbarda, "Gaziantepli Abdullatif ile kardeşi Mervan saha içerisinde kendini feda edecek." deniyordu. IŞİD üyesi Yunus Durmaz ile kardeşi Hacı Ali Durmaz'ın intihar saldırısı düzenleyecekleri tespit edildi. Polis, eylem hazırlığında oldukları belirlenen IŞİD üyesi 'Ebu Cihat' kod adlı Savaş Yıldız, 'Abdullatif' kod adlı Yunus Durmaz ile kardeşi 'Mervan' kod adlı Hacı Ali Durmaz'ın fotoğraflarını medyaya dağıtıp görüldükleri yerde ihbar edilmesini istedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim