• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Beylikdüzü’nde Sokak Hayvanları Da Karın Tadını Çıkaracak

Beylikdüzü’nde Sokak Hayvanları Da Karın Tadını Çıkaracak
Sokak hayvanlarının soğuk havalarda yiyecek sıkıntısı yaşamaması için bir dizi önlem alan Beylikdüzü Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu Geçici Hayvan...

Sokak hayvanlarının soğuk havalarda yiyecek sıkıntısı yaşamaması için bir dizi önlem alan Beylikdüzü Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu Geçici Hayvan Bakımevi ile sokak hayvanlarının tüm beslenme ihtiyacını karşılayacak.

Kışla Mücadele için Afet Koordinasyon Merkezi kuran ve bir dizi önlem alan Beylikdüzü Belediyesi'nin tüm müdürlükleri her türlü olumsuzluğa karşı hazır bekliyor. Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü de, kışın kapıya dayandığı bugünlerde sokak hayvanları ve Geçici Hayvan Bakım Evi'nde barınan hayvanların en iyi şekilde yaşayabilmeleri için bir dizi önlemler aldı. Soğuk havalarda sokak hayvanlarının en öncelikli ihtiyacı olan beslenme sorunu çözülüyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü, vatandaşları da bu konuda hassas olmaları için uyardı. Bünyesinde oluşturduğu Geçici Hayvan Bakım Evi'nde hayvanların gereken bakım ve tedavilerini gerçekleştiren müdürlük, yeni beslenme üniteleri de oluşturdu. 2 soğuk hava deposu, yemek pişirme bölümü, ekmek ve kuru mama deposu mevcut olan ünitelerle, sokak hayvanlarının tüm beslenme ihtiyaçlarının sağlanması hedefleniyor.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN HERGÜN YEMEK PİŞİRİLİYOR

Öte yandan, ünitelerde 7-7,5 ton gıda dondurulmuş şekilde muhafaza ediliyor. Depolarda bulunan tavuk, salam, sosis, kıyma gibi besinlerden günde yarım tonu pişirilerek ortalama bin ekmekle karıştırılıyor. Bölgedeki okullar ve firmalardan toplanan günlük 300-600 kilo atık yemek de ilave edilerek bölgedeki sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere dağıtımı yapılıyor. Pişirilen yemeklerin miktarı havalar soğudukça arttırılıyor. Ortalama günlük bin 500 kilo yemeğin yanı sıra acil durumlar için depolarda bulunan kuru mamaların da dağıtımı yapılıyor. Hava koşulları nedeniyle ulaşımın zor olduğu anlarda ise gıda dağıtımı yapmak için müdürlük bünyesinde 4 çeker kamyonet hazır bulunduruluyor.

ACİL MÜDAHALE EKİPLERİ HAZIR BEKLİYOR

Sokak hayvanlarının barınması için ahşap ve atıl seçim sandıklarından yapılan kedi evlerini, gelen talepler doğrultusunda dağıtmaya devam eden ekipler, şu zamana kadar yaklaşık 60 adet kedi evinin dağıtımını gerçekleştirdi. Ayrıca barınakta bulunan kulübelerin tamirleri de tamamlandı. Hem barınakta bulunan hem de sokak hayvanlarının soğuktan en az şekilde etkilenmeleri için beslenmeleri ve barınmalarını titizlikle sağlayan Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri, "Vatandaşlar atık yemekleri poşetlerde biriktirerek, çöplerin yanına ya da uygun yerlere bırakırlarsa sokak hayvanlarının beslenmesine büyük katkı sağlarlar" diyerek vatandaşları uyardı.

Hasta hayvanların tedavisi ve bakımı ile ilgili her türlü ilaç ve imkanın mevcut olduğu müdürlükte gece saat 12'ye kadar sokak hayvanları ile ilgili acil durumlara müdahale ekipleri hazır bekletiliyor. Vatandaşlar acil durumlarda ve kedi evleri için Beylikdüzü Belediyesi Çağrı Merkezi numarası olan 444 09 39 numaralı hattı arayabiliyor.

Beylikdüzü’nde Sokak Hayvanları Da Karın Tadını Çıkaracak

Beylikdüzü’nde Sokak Hayvanları Da Karın Tadını Çıkaracak

Beylikdüzü’nde Sokak Hayvanları Da Karın Tadını Çıkaracak

Beylikdüzü’nde Sokak Hayvanları Da Karın Tadını Çıkaracak

Beylikdüzü’nde Sokak Hayvanları Da Karın Tadını Çıkaracak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim