• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Beylikdüzü’nde 1 Buçuk Ton Mantı Dağıtıldı

Beylikdüzü’nde 1 Buçuk Ton Mantı Dağıtıldı
Beylikdüzü'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Mantı Festivali'nde 1 buçuk ton mantı dağıtıldı.

Beylikdüzü'nde bu yıl 2'ncisi düzenlenen Mantı Festivali'nde 1 buçuk ton mantı dağıtıldı. Mantının tadına bakmak isteyen yüzlerce vatandaş, soğuk havaya aldırmadan metrelerce kuyruk oluşturdu.

Kayserililer, Beylikdüzü'nde düzenlenen 2. Mantı Festivali'nde bir araya geldi. Beylikdüzü Belediyesi ve İstanbul Kayseri İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İSTKAYDER) işbirliğiyle ile Yakuplu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen festivalde 1 buçuk ton mantı vatandaşlara ikram edildi. Mantının tadına bakmak isteyen vatandaşlar, soğuk havaya aldırmadan sıraya girdi. Renkli görüntülere sahne olan festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Vatandaşları bir araya getirmek adına yapılan festivallerin ilçede devam edeceğini ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanvekili Ömer Şatır, "Hem Kayserili hemşehrilerimizi bir araya getirmek hem de diğer vatandaşlarımızla birlikte bir arada olabilmek istedik. Mantı bahane bir arada olup sohbet edelim, tanışalım. Gayemiz budur. Bölgemizin iş adamı Necmettin Apaydın Bey, bizlere büyük destek verdi sağ olsun. Hem maddi hem manevi verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı sunuyoruz kendilerine" diye konuştu.

Mantı Festivali'nde vatandaşları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İSTKAYDER Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Şahin ise, "Bugün çok mutluyuz. Bu yıl 2'inci kez düzenlediğimiz Mantı Festivali'ne yoğun bir katılım oldu. Havanın da bizim açımızdan güzel olması daha iyi oldu. İstanbul Kayserililer Derneği olarak geçen yıl birincisini yapmıştık. Bu yıl zamanlama ile ilgili daha geç fırsat bulabildik. Okulların tatil olmasını bekledik. İnsanlarımız rahat gelebilsinler diye. Vatandaşlarımız da geldi sağ olsun bizi yalnız bırakmadılar" ifadelerini kullandı.

Hemşehrileriyle bir araya gelmek için festivale katıldığını söyleyen Ahmet Çiftçi, "Bu yıl ikinci kez katılıyorum festivale. Mantıyı çok beğendim. Evde de yapılıyor. Evde yapılan daha güzel. Çünkü sürekli yapılıyor. Bu festivallerin de sürekli olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ayşe Ünal ise, "Mantıyı çok lezzetli buldum. Ben evde kendim yapmıyorum, o kadar becerikli değilim. Ama annem çok güzel yapıyor" şeklinde konuştu.

Beylikdüzü’nde 1 Buçuk Ton Mantı Dağıtıldı

Beylikdüzü’nde 1 Buçuk Ton Mantı Dağıtıldı

Beylikdüzü’nde 1 Buçuk Ton Mantı Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim