• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Beylikdüzü Belediyesi, Madde Bağımlılarına Çözüm Sunuyor

Beylikdüzü Belediyesi, Madde Bağımlılarına Çözüm Sunuyor
Madde bağımlısı gençlere umut ışığı olan ve ailelerle birlikte bağımlıların derdini sahiplenen Beylikdüzü Belediyesi Danışma Takip ve Rehabilite...

Madde bağımlısı gençlere umut ışığı olan ve ailelerle birlikte bağımlıların derdini sahiplenen Beylikdüzü Belediyesi Danışma Takip ve Rehabilite Hizmetleri Merkezi, açıldığı Ekim 2015'ten bu yana verdiği danışmanlık hizmeti ile başarılı bir süreç yönetiyor.

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, madde bağımlılığına karşı önlem almak için Danışma, Takip ve Rehabilite Merkezi'ni ilçeye açtı. Bağımlı kişileri topluma kazandırma gayesi ile hareket eden ve her daim onlara "bizim çocuklarımız" bakışıyla yaklaşan belediye yönetimi; uyuşturucu, eroin ve çeşitli maddeler kullanan gençlere psikolojik destek veriyor, toplumun kanayan yarası olan madde bağımlılığıyla mücadele ediyor. Bölgede bağımlılara ve ailelere çözüm yolu sunan merkezde klinik psikologlar ve iyileşme koordinatörleri görev yapıyor. Kuruma telefonla 7/24 ulaşılabiliyor.

ŞU ANA KADAR 29 KİŞİ BAŞVURDU

Danışma, Takip ve Rehabilite Merkezi'ne 3 ay kadar kısa bir dönem içinde toplam 29 kişi başvurdu. Başvuranların 19'unu madde bağımlısı, 10'unu çocuğu bağımlı olan anne babalar oluşturuyor. Psikologlar, sürecin çok önemli olduğunu belirterek, kendilerine başvuranlara titizlikle yaklaştıklarını ve madde kullanımındaki psikolojik nedeni anlamaya çalıştıklarını, her başvurana özel bir yol haritası çıkarmaya çalıştıklarını belirtiyor. Bağımlılıktan kurtulma sürecinde sabır, güven, tutarlılık ve süreklilik olması gerektiğini ifade eden çalışanlar, doğru iletişim için merkezde büyük çaba sarf ediyor.

MERKEZDE SOSYAL AKTİVİTELER DE OLACAK

Kamu hizmetleri için arazisini satın aldığı Gürpınar SGK arazisinde çeşitli alanlarda vatandaşların yararına hizmet verilecek bir kompleksi hayata geçiren Beylikdüzü Belediyesi ek hizmet biriminde; 18 yaş üstü bireylere ve ailelerine danışmanlık, ilgilinin durumuna ilişkin takip ve rehabilite hizmeti veriliyor ve iyileşme süreçlerine katkı sağlanıyor. Kurum; ailenin madde bağımlısı olan çocuğuyla iletişim kurma biçimlerini ve nasıl yaklaşılması gerektiği hususunda da yardımcı oluyor. Başvurulara göre oluşturulan randevu sistemi aracılığıyla merkeze gelen gençlerle birebir görüşmelerin yanı sıra grup terapileri de yapılacak. Merkezde ayrıca bağımlı gençlerin sosyal hayata hazırlanmaları ve toplumsal yaşama uyumlanabilmeleri adına sosyal aktivite etkinlikleri de yapılacak. Başvuranlar; yeteneklerini ve ilgi alanlarını keşfederek, meşguliyetlerini verimli bir şekilde arttırmış olacaklar. Böylece madde kullanabileceği ortamlardan hem zihin hem de fiziki olarak uzaklaşmış olacaklar.

"ONLARA BİR DOST ELİ UZATACAĞIZ"

Konunun önemine dikkat çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, madde bağımlılığı konusunda çok sayıda talep aldıklarını, hiç tahmin edilmeyecek gençlerde buna rastlayabildiklerini ve özellikle kötü alışkanlıkların son 5-6 yılda arttığını belirtti.

Bu sorunların ele alınması gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, "Konu bizim konumuz değil şu bakanlığın konusu diyebilirdik ancak bizim böyle deme şansımız yok. Belediyemizin ilgili birimleri dahilinde kendimizi sorumlu hissettik. Burada görev yapan uzman arkadaşlarımız iyileşme süreçlerine destek olacaklar. Hangi kurumlara sevk edeceğimiz noktasını da iyi belirleyecekler. Bir aile, köşeye sıkıştığında onlara bir dost eli uzatacağız ve ne yapabilecekleri konusunda yol haritası sunacağız" diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi, Madde Bağımlılarına Çözüm Sunuyor

Beylikdüzü Belediyesi, Madde Bağımlılarına Çözüm Sunuyor

Beylikdüzü Belediyesi, Madde Bağımlılarına Çözüm Sunuyor

Beylikdüzü Belediyesi, Madde Bağımlılarına Çözüm Sunuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim