• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Beylikdüzü Belediyesi Eşitlik İçin Çalışıyor

Beylikdüzü Belediyesi Eşitlik İçin Çalışıyor
Beylikdüzü Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm birim müdürleriyle birlikte kadın-erkek fırsat eşitliğine daha fazla katkı sunabilmek için çalıştaya...

Beylikdüzü Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, tüm birim müdürleriyle birlikte kadın-erkek fırsat eşitliğine daha fazla katkı sunabilmek için çalıştaya katıldı. "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme" başlığıyla yapılan çalıştayda, 2015'te kurulan Beylikdüzü Belediyesi Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun çalışmalarının ne aşamada olduğu, neler yapılması gerektiği gibi konuların üzerinde duruldu.

Kadınların her zaman öncelikli olduğu Beylikdüzü'nde çalışmalar devam ediyor. Beylikdüzü Belediyesi, komisyonunu kurarak çalışmalarına başladığı Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği'ne şimdi de çalıştayda bilgilenerek alarak devam ediyor. Kadının toplumdaki yerini daha da değerli kılmak için titizlikle çalışan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye meclis üyeleri ve belediye birim müdürleri, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme" çalıştayına katıldı. 11 Mayıs tarihine kadar haftada 3 gün yapılacak olan ve tüm müdürlüklerin katılacağı programa en son Beylikdüzü Kent Konseyi ile ilçedeki mahalle muhtarları da dahil olacak.

SORULAR CEVAPLARINI BULDU

Toplumsal Cinsiyet Nedir? Nasıl Eşitsizlik Yaratır? sorularıyla başlayan çalıştayda, Beylikdüzü Belediyesi'nin, toplumsal cinsiyet eşitliğinde nerede olduğu üzerinde duruldu. 2 Mart'ta gerçekleştirilen mecliste alınan kararlar ile oluşturulan Eşitlik Eylem Planı'nın gerçekleşme koşulları tartışıldı. Başlıklarla belirlenen Eylem Planı'nın ilk maddesi olan kadın istihdamı ile ilgili İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) Mali Destek Programı'ndan alınan hibenin; İşte Destek Projesi'ne önemli yol aldırdığı ortaya kondu. Diğer madde olan kadının istihdama katılım noktasında yardımcı olacak kreşler ele alındı ve bununla ilgili çalışmaların başlatıldığı belirtilerek en az iki mahallede planlamaların gerçekleştirildiği konusuna değinildi.

Yerel yönetimler toplumsal cinsiyet eşitliğine nasıl katkı sağlayabilirler? Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme nedir? Nereden başlamalı? Avrupa yerel yaşamda kadın - erkek eşitlik şartı ve yerel hizmet sunumunda toplumsal cinsiyet eşitliği neden önemlidir? sorularının da cevapları anlatıldı. Türkiye'den örneklerin verildiği seminerde, Dünya'dan toplumsal cinsiyete duyarlı bütçeleme çalışmaları incelendi.

Beylikdüzü Belediyesi Eşitlik İçin Çalışıyor

Beylikdüzü Belediyesi Eşitlik İçin Çalışıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim